Trump poliittisesta korrektiudesta: ”Ne katkovat päitä, ja me puhumme vesikidutuksesta”

Republikaanien ykkösehdokas Donald Trump puolusti poliittista epäkorrektiuttaan republikaanien presidenttiehdokkaiden ensimmäisen TV-tentin jälkeen.

Diili-ohjelmasta (The Apprentice) tutun miljardööri Donald Trumpin mukaan Yhdysvalloilla ei ole enää ”varaa olla kiva”.

– Ne katkovat kaikkien päitä, ja meitä huolettaa vesikidutus. Meillä ei ole enää aikaa sille. Maa on vaikeuksissa, mielipidetiedusteluissa selväksi ykkössuosikiksi republikaanien presidenttiehdokkaaksi noussut Trump sanoi republikaanien TV-väittelyn jälkilöylyissä Fox Newsin Sean Hannitylle.

Yhdysvalloissa on jo pitkään keskusteltu siitä, onko terroristiepäiltyihin sovellettava vesikidutus kidutusta ylipäänsä ja voiko sitä käyttää tiedonhankintaan. Trump on aiemminkin jo puolustanut vesikidutusta kuulustelumetodina ja vähätellyt sitä suhteessa terroristijärjestö Isisin suorittamiin ”päiden katkomisiin”.

Trump puolusti Hannityn vieraana Fox Newsin TV-väittelyssä ottamaansa linjaa poliittisen korrektiuden arvostelemisessa. Väittelyssä juontaja Megyn Kelly kysyi Trumpilta, miten naisten haukkuminen muun muassa ”lihaviksi possuiksi, koiriksi ja inhottaviksi eläimiksi” sopii presidentille.

– Tämän maan suuri ongelma on poliittinen korrektius, Trump vastasi ja sai raikuvat aplodit.

– Minulla ei suoraan sanottuna ole aikaa täydelle poliittiselle korrektiudella ja totta puhuen ei ole tällä maallakaan. Tämä maa on suurissa ongelmissa. Me emme voita enää. Me häviämme Kiinalle ja Meksikolle niin viennissä kuin rajalla. Häviämme kaikille, Trump sanoi.

TV-debatin jälkilöylyissä Hannityn ohjelmassa Trump jatkoi Yhdysvaltojen vaikeuksista.

– Olemme velkaa 19 triljoonaa, se on kohta 21, 22 triljoonaa. Kun päästään 24 triljoonan euron kohdalle, meistä tulee Kreikka, meistä tulee steroideilla elävä Kreikka, Trump sanoi.

Trump sai TV-väittelyn aikana osakseen runsaasti suosionosoituksia, mutta myös buuauksia. Trumpia hiilostettiin takinkäännöksistä poliittisissa kysymyksissä ja läheisistä suhteista demokraattisiin Clintoneihin. Trump myönsi rahoittaneensa myös demokraatteja, mutta puolustautui sanomalla, että hän oli aiemmin bisnesmies, missä roolissa poliitikoihin on pidettävä suhteita.

Fox Newsin TV-debatti oli odotetusti suurilta osin Trumpin show’ta. Uutisaggregaattisivusto Drudge Reportin äänestyksessä 52 prosenttia äänestäneistä (166 600 ääntä) piti Trumpia väittelyn voittajana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt