X
SULJE MAINOS
Touko Aalto. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Touko Aalto MT:ssa uupumuksestaan: Tämä mylly jauhaa vahvimmankin palasiksi

Vihreiden entisen puheenjohtajan mukaan poliitikot kärsivät usein riittämättömyyden tunteesta.

Vihreiden entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja Touko Aalto pohtii poliitikon jaksamista Maaseudun Tulevaisuudessa.

Hän jäi itse aikanaan työuupumuksen takia vapaalle tehtävästään ja jätti lopulta ammattipoliitikon uran ainakin toviksi. Nyt hän toimii Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajana.

– Maailma ei tule koskaan valmiiksi ja konnankoukkuja on jokaisen nurkan takana. Sisältökysymyksiä suuremmassa merkityksessä on tänä päivänä poliitikon henkilöbrändin rakentaminen, Touko Aalto sanoo MT:lle.

– Pelkästään näistä aineksista rakentuu paljon kuormitusta aiheuttavia tekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisen keskittymiskykyyn, uneen, vireyteen ja jaksamiseen pidemmällä aikajänteellä.

Aallon mukaan poliitikon elämää kuormittavat jatkuva riittämättömyyden tunne, maakuntien edustajien poissaolo kotoa ja henkilöbrändin ylläpitäminen samaan aikaan, kun pitäisi keskittyä substanssiin. Ja kuitenkin pitäisi huolehtia terveydestä ja suhteesta perheeseen.

– Väitän, että suurin osa poliitikoista kokee huonoa omatuntoa, riittämättömyyttä, paineita ja stressiä juuri tämän yhdistelmän vaikeuden vuoksi.

Viestintä on niin ikään muuttanut muotoaan valtavasti vuosikymmenen, saati kahden aikana, Aallon mukaan sosiaalisen median eri kentät ja internetalustat tekevät selvää kovimmastakin poliitikosta.

– Ne ovat tänä päivänä sellainen mylly, joka pystyy jauhamaan vahvimmankin meistä palasiksi. Etenkin jos on jäänyt, ajautunut tai joutunut poliittiseen paitsioon ja yksin, Aalto arvioi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt