X
SULJE MAINOS
Olympialaisten kisapaikka Tokiossa. LEHTIKUVA / AFP Charly Triballeau

Tokio kieltää alkoholin myynnin olympialaisten ajaksi

Sponsorina toimiva panimo hyväksyy päätöksen, kertoo kisajärjestäjä.

Tokion olympialaisten kisapaikoilla ei myydä alkoholia, sanoo kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seiko Hashimoto. Hänen mukaansa päätös tehtiin siksi, että julkinen toive ”turvallisten ja terveellisten” kisojen järjestämisestä kasvoi niin suureksi. Japanissa on vastustettu kisojen järjestämistä ylipäänsä, koska vaaran on koronatartuntojen kasvu.

Vielä aiemmin tällä viikolla kisajärjestäjät olivat sallimassa alkoholin myynnin, kertoo Kyodo News. He muuttivat mielensä, koska koronaviruksen leviämistä voidaan estää tehokkaammin, jos kisayleisö ei nauti väkijuomia. Syynä on se, että alkoholin vaikutuksen alaisena ihmiset huutavat enemmän eivätkä noudata turvavälejä. Molemmat lisäävät koronan leviämisen riskiä.

Yksi Tokion olympialaisten sponsoreista on japanilainen olut panimo Asahi Breweries, joka mediatietojen mukaan halusi, että alkoholin myyminen sallitaan. Hashimoton mukaan Asahi on nyt hyväksynyt toisenlaisen päätöksen.

Tokion lääkärijärjestö on vastustanut alkoholin myyntiä kisoissa, mikä vaikutti järjestäjien päätökseen.

Alkoholin tarjoilua on tällä hetkellä rajoitettu Tokiossa koronan vuoksi. Alkoholia saa nauttia ravintoloissa ja baareissa kello 11–19. Nauttiminen saa jatkua korkeintaan 90 minuuttia kerrallaan. Nauttijan tulee olla joko yksin tai korkeintaan yhden ystävän kanssa.

Tokion olympialaiset piti alunperin järjestää vuosi sitten, mutta kisoja siirrettiin koronan takia. Kisat alkavat 23. heinäkuuta ja kestävät runsaat kaksi viikkoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt