X
SULJE MAINOS

”Todella tarkasti” – miten Suomi on valmis suurmoskeijaan?

Eduskunnassa pohdittiin muslimiyhteisön jännitteitä.

Kokoomuksen Pauli Kiuru nosti Helsinkiin suunnitellun suurmoskeijan esiin, kun eduskunta puhui ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta. Kiurun mukaan ”hanke on Suomen muslimiyhteisössä aiheuttanut kovia jännitteitä, šiiat ja sunnit näkevät asiat hieman eri tavalla”.

– Se on noin sadan miljoonan euron hanke, ja rahoitus tiettävästi tulisi aika pitkälti ulkomailta, Pauli Kiuru totesi.

Hän kysyi ulkoministeri Timo Soinilta (ps.) asiasta muslimiyhteisön näkökulmasta.

– Ja sitten toisaalta, miten näette, kuinka suomalainen yhteiskunta on henkisesti valmis tällaiseen hankkeeseen, joka sinänsä on aivan perustuslain mukainen? Uskonnonvapaushan meillä on yksi perustuslain kirjauksista, mutta varmasti herättää intohimoja moneen suuntaan, Kiuru sanoi.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mukaan he näkevät ristiriitaa siinä, että ”kaikki puolueet tarkastelevat kriittisesti suurmoskeijan rahoitusta, mutta ne rahoittajat tämän moskeijan takana ovat samoja maita, johon Suomi vie aseita”.

Ulkoministeri vastasi asiaan lyhyesti.

– On tietysti selvä, että ulkomainen rahoitus ja tämä šiia-sunni -puoli on sellainen, jota on syytä tarkastella. Ja ihan todella tarkasti. Uskonnonvapaus on tietysti asia, jota pitää kunnioittaa myös sillä tavalla, että uskontoa pitää voida harjoittaa, Timo Soini sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt