X
SULJE MAINOS
Tutkimusalus Titanicin hylyn luona. / NOOA

Titanicille voi kohta sukeltaa, näin paljon se maksaa

Tähän mennessä vasta alle 200 ihmistä on nähnyt vuonna 1985 löytyneen hylyn.

OceanGate Expeditions -yhtiö on ilmoittanut suunnittelevansa uutta sukellusta Titanic-laivan hylylle Pohjois-Atlantilla.

Mukana on maksavien asiakkaiden lisäksi tutkijoita ja teknikkoja, jotka ohjaavat Titan-sukellusvenettä vuonna 1912 uponneen matkustaja-aluksen luokse. Sen hylky löydettiin vuonna 1985.

Sukellukset toteutetaan kahdeksan päivän retkinä ensi vuoden touko–kesäkuussa. Hintaa yhdelle lipulle kertyy 250 000 dollaria eli noin 223 000 euroa. Paikkoja myytiin vielä viime vuonna puoleen hintaan.

Aiemmalle tehtävälle osallistunut OceanGaten Aaron Newman kuvailee kokemusta surrealistiseksi.

– Vain alle 200 ihmistä on nähnyt Titanicin hylyn viimeisten 110 vuoden aikana. Sukellus lähes 4 000 metrin syvyyteen tutkimusaluksessa oli jo kokemus itsessään, Newman toteaa tiedotteessa.

Tutkimusmatka aloitetaan Kanadan Newfoundlandista, josta on matkaa Titanicin uppoamispaikalle noin 600 kilometriä.

Cyclops-luokan erikoisvahvisteinen sukellusvene vie viisi henkilöä kerrallaan sukellukselle, joka kestää arviolta 8–10 tuntia. Titan-aluksen korkearesoluutioiset kamerat ottavat tutkijoille aiempaa tarkempaa aineistoa aluksesta. Sen pohjalta voidaan arvioida Titanicin kunnon heikkenemistä ja sen suojissa eläviä kasveja ja kaloja.

Titanic törmäsi neitsytmatkallaan jäävuoreen huhtikuun 14. päivänä 1912. Aluksen 2 224 matkustajasta ja miehistön jäsenestä 1 517 menehtyi. Kyydissä oli myös ainakin 63 suomalaista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt