X
SULJE MAINOS
Liittojen tiivistyvän yhteistyön taustalla on Metsäteollisuus ry:n ilmoitus jättäytyä pois sopimustoiminnasta. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Teollisuusliitto ja Pro hakevat yhteistä sopimusta metsäteollisuudessa

Liittojen tavoitteena on neuvotella tulevana syksynä yrityskohtaiset, koko henkilökunnan kattavat työehtosopimukset.

Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto tiivistävät yhteistyötään mekaanisen metsäteollisuuden elokuussa käynnistyvissä työehtosopimusneuvotteluissa.

Työntekijöitä ja toimihenkilöitä edustavat liitot tavoittelevat neuvotteluissa yhteisiä sopimuksia alan työpaikoille.

Liittojen tiivistyvän yhteistyön taustalla on Metsäteollisuus ry:n ilmoitus jättäytyä pois sopimustoiminnasta mekaanisessa metsäteollisuudessa. Metsäteollisuus ei siis enää neuvottele jäsenyritystensä puolesta toimialan työehtosopimuksia.

Pro ja Teollisuusliitto kertovat valmistautuneensa huolella tuleviin neuvotteluihin. Liittojen tavoitteena on neuvotella tulevana syksynä yrityskohtaiset, koko henkilökunnan kattavat työehtosopimukset mekaanisen metsäteollisuuden työpaikoille. Neuvotteluihin osallistuvat liittojen lisäksi myös työpaikkojen luottamusmiehet.

Teollisuusliiton nykyinen sopimus mekaanisessa metsäteollisuudessa päättyy 31.12.2021. Pron sopimus puolestaan päättyy 28.2.2022. Liitot ovat jo lähettäneet osalle alan yrityksiä kirjeen, jossa ehdotetaan neuvottelujen aloittamista. Syksyn mittaan neuvottelukutsu esitetään kaikille toimialan yrityksille.

Teollisuusliitto edustaa isointa työntekijäjoukkoa metsäteollisuudessa. Mekaanisessa metsäteollisuudessa sen sopimusten piirissä on noin 12 000 työntekijää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt