Metsä Groupin Rauman sellutehdas 2015. LEHTIKUVA / HANDOUT / KIMMO SYVARI

Teollisuus oli hyvässä vedossa kesän lopulla

Teollisuuden liikevaihto kasvoi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä lähes 8 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden liikevaihto oli heinä-syyskuussa 7,7 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 5,1 prosenttia ja vientiliikevaihto 9,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Kasvu oli voimakkainta kemianteollisuudessa, missä sitä kertyi 16,7 prosenttia. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa liikevaihto kasvoi 10,5 prosenttia ja metsäteollisuudessa 7,8 prosenttia. Hitainta kasvu oli elintarviketeollisuudessa, missä oltiin vain 1,1 prosenttia vuodentakaista korkeammalla tasolla.

Liikevaihto laski ainoastaan tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa, missä pudotusta oli vuodentakaisesta 2,7 prosenttia.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 7,7 prosenttia, mikä oli 1,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla.

Voimakkaimmin kasvoi talonrakentamisen toimiala, jossa liikevaihtoa kertyi 11,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Sekä erikoistuneen rakennustoiminnan toimialalla että maa- ja vesirakentamisen toimialalla kasvua oli 4,5 prosenttia.

Palvelualojen liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa 4,9 prosenttia vuodentakaisesta. Ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan alalla liikevaihto kasvoi 6,5 prosenttia, hallinto- ja tukipalvelutoiminnassa 6,2 prosenttia, informaation ja viestinnän toimialalla 6,2 prosenttia sekä kiinteistöalan toiminnassa 5,2 prosenttia.

Kuljetuksen ja varastoinnin toimialalla liikevaihto kasvoi 4,2 prosenttia sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnassa 4,1 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt