Teollisuuden liikevaihto kasvoi tammikuussa. LEHTIKUVA/JYRKI NIKKILÄ

Teollisuuden ja palvelujen liikevaihto kasvoi

Teollisuuden liikevaihto kasvoi tammikuussa 6,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Teollisuuden päätoimialoista työpäiväkorjatun liikevaihdon kasvu oli voimakkainta toimialoilla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto, peräti 20,2 prosenttia, sähkö- ja elektroniikkateollisuus, 14,1 prosenttia sekä kaivostoiminta ja louhinta 12,4 prosenttia.

Kausitasoitettu teollisuuden liikevaihto kasvoi tammikuussa 0,4 prosenttia joulukuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto toimialan kasvuun vaikutti erityisesti sähkön hinnan nousu. Päätoimialoista hitainta liikevaihdon kasvu oli tammikuussa elintarviketeollisuudessa, 0,9 prosenttia, kemianteollisuudessa, 1,5 prosenttia, ja tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa, 1,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Myös palveluiden liikevaihto ja tuotanto kasvoivat

Palvelualojen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi tammikuussa 4,2 prosenttia viime vuoden tammikuusta. Palvelutuotanto eli volyymi kasvoi samaan aikaan 2,9 prosenttia. Viime vuoden joulukuussa liikevaihto ylsi 5,4 prosentin kasvuun, kun taas volyymi ylsi tuolloin 3,8 prosentin nousuun vuodentakaisesta.

Tammikuussa palveluiden päätoimialoista voimakkaimmin kehittyi ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan liikevaihto, joka kasvoi työpäiväkorjattuna 6,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Kiinteistöalan toiminta sekä hallinto- ja tukipalvelutoiminta ylsivät lähes yhtä hyvään kasvuun viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Kiinteistöalan toiminnan liikevaihto oli työpäiväkorjattuna 5,0 prosenttia. Vastaavasti hallinto- ja tukipalvelutoiminnan liikevaihto ylsi 4,9 prosentin.
Informaation ja viestinnän toimialalla työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Palvelualojen kausitasoitettu liikevaihto kuitenkin laski tammikuussa 0,9 prosenttia joulukuuhun verrattuna. Palveluiden tuotanto, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, laski samaan aikaan 0,2 prosenttia. Liikevaihto ja tuotanto olivat molemmat kasvussa joulukuussa edeltävään kuukauteen verrattuna. Uusimman kuukauden tiedot ovat ennakkotietoja ja voivat vielä tarkentua merkittävästi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt