Law at the Margins -sivusto järjesti kampanjan Christopher Youngin tuomion lieventämiseksi. / Youtube

Teloitetun viimeiset sanat: Maistan myrkyn kurkussani

34-vuotias teksasilainen oli tuomittu elintarvikeliikkeen omistajan murhasta.

Teksasissa teloitettu rikollinen kertoi maistaneensa suussaan myrkyn, joka tappoi hänet muutamaa minuuttia myöhemmin.

34-vuotias Christopher Young oli tuomittu San Antoniossa sijaitsevan elintarvikeliikkeen omistajan murhasta. Hän kiisti ampuneensa hyvin tuntemansa omistajan tahallaan ja piti tapauksen syynä sekavaa tilaansa.

Young oli juonut lähes kaksikymmentä olutta ja käyttänyt kokaiinia kohtalokkaan päivän aamuna marraskuussa 2004.

Hän kuvaili tuomion lieventämistä ajaneen Law at the Margins -sivuston julkaisemassa tekstissä saapumistaan selliin kuolemaantuomittujen osastolle.

– Minut sijoitettiin kaksi metriä leveään ja kolme metriä pitkään selliin, jossa oli lavuaarin ja vessan yhdistelmä. Metallinen alusta toimi sänkynä ja kaksi pöytää työntyi ulos seinästä. Selli haisi edellisen vangin jäljiltä ulosteilta ja sen väri oli ankean harmaa.

Teloitus toteutettiin pentobarbitaalilla, joka on lyhytvaikutteinen, rauhoittava lääkeaine. Sitä käytetään yleensä leikkauspotilaiden nukuttamisen yhteydessä ja eläinlääketieteessä. Young kertoi aineen aiheuttaneen polttelevan tunteen hänen kehossaan.

– Maistan sen kurkussani, Young sanoi juuri ennen kuolemaansa CNN:n mukaan.

Teksas on teloittanut tämän vuoden aikana yhteensä kahdeksan vankia eli yhden enemmän kuin viime vuonna. Osavaltio toimeenpanee eniten kuolemantuomioita Yhdysvalloissa.

Youngin asianajajat olivat haastaneet osavaltion oikeuteen, kun hakemus tuomion lieventämisestä kumottiin. Asianajajien mukaan Youngin ihonväri oli ”ratkaiseva tekijä” päätöksessä. Myös ammutun kaupanomistajan omaisten kerrotaan vastustaneen kuolemantuomiota.

Liittovaltion tuomari Houstonissa kumosi haasteen, minkä jälkeen teloitus pantiin toimeen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt