Verkkouutiset

Tanska sallii kannabiksen kasvattamisen lääkekäyttöön

Tanskassa on jo aiemmin sallittu kannabiksen käyttö lääkehoitona. Käyttöä koskeva laki astuu voimaan ensi vuoden alusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tanskassa saa syksystä lähtien kasvattaa kannabista lääkekäyttöön, kertoo Sveriges Radio. Maan oikeistolaisella vähemmistöhallituksella on Tanskan kansanpuolueen tuella takanaan parlamentin enemmistö lain läpivienti.

Lakimuutoksen jälkeen kannabiksen kasvattaminen on Tanskassa sallittua alueilla, joissa kasvua ja ulkopuolisten pääsyä alueelle voidaan valvoa.

Sveriges Radion haastattelema maanviljelijä Stig Gamborg aikoo aloittaa kannabiksenviljelyn muutaman kuukauden sisällä sen jälkeen, kun lakimuutos on astunut voimaan.

– Ulkotiloissa kannabista voi kasvattaa vain alueilla, joissa ei kulje paljoa ihmisiä, Gamborg sanoo.

Tanskan hallitus on jo aiemmin päättänyt sallia lääkekannabiksen käytön vuoden 2018 alusta lähtien ja avaa nyt ovet myös kannabiksen kotimaiselle tuotannolle.

Tuotannon sallimisen lisäksi hallitus on varannut 72 miljoonaa kruunua nelivuotiseksi suunnitellun lääkekannabis-kokeilun toteuttamiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)