Verkkouutiset

Kuluttajien luottamus on kohonnut ennätystasolle

Kuluttajien luottamus talouteen on Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa vahvistunut entisestään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluttajien luottamuksen maaliskuun lukema on Tilastokeskuksen mukaan korkein mitattu. Samalle tasolle on päästy kerran aikaisemmin, syyskuussa vuonna 2010.

Kuluttajien odotukset omasta ja Suomen taloudesta, yleisestä työttömyydestä ja kotitalouden säästämismahdollisuuksista paranivat maaliskuussa helmikuuhun nähden jonkin verran.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna nämä osatekijät säästämismahdollisuuksia lukuun ottamatta vahvistuivat selvästi.

Maaliskuussa kuluttajien näkemys sekä omasta että Suomen taloudesta oli Tilastokeskuksen mukaan hyvin valoisa. 46 prosenttia kuluttajista uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Vain 11 prosenttia puolestaan arvioi talouden heikentyvän.

Oman taloutensa kohentumiseen luotti maaliskuussa 31 prosenttia kuluttajista ja vain 9 prosenttia pelkäsi taloutensa huononevan vuoden kuluessa.

Arvio myös työttömyyskehityksestä oli optimistinen. Taloutensa säästämismahdollisuuksia seuraavan 12 kuukauden aikana kuluttajat pitivät hyvinä.

Kuluttajat pitivät maaliskuussa ajankohtaa erittäin otollisena lainanotolle, mutta ei niinkään kestotavaroiden ostamiselle eikä säästämiselle.

Lisäksi työlliset kuluttajat kokivat maaliskuussa, että työttömyyden uhka on omalla kohdalla selvästi vähentynyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)