X
SULJE MAINOS
Syyrian armeijan helikopteri pudottaa pommeja Itä-Ghoutassa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Amer Almohibany

Syyrian hallitus jatkaa ”hysteeristä” pommitusta – jopa 250 kuolonuhria

Venäjän tukemat joukot ovat kiihdyttäneet iskujaan pääkaupunki Damaskoksen esikaupunkialueella.

Syyrian hallitus on jatkanut kapinallisten pommittamista Damaskoksen esikaupunkialueella. YK:n mukaan Itä-Ghoutassa on vaurioitunut tämän viikon aikana ainakin kuusi sairaalaa.

Syrian American Medical Society -järjestön mukaan ilmapommituksessa on kuollut kahden vuorokauden aikana ainakin 250 siviiliä. Yli 460 ihmistä on loukkaantunut.

– Saarroksissa olevat 400 000 ihmistä joutuvat kestämään jatkuvia ilmaiskuja, ”tynnyripommeja” ja tykistöpommitusta. Syyrian hallitus käyttää aseita, joiden tiedetään aiheuttavan massiivista tuhoa siviiliväestölle, järjestö kertoo tiedotteessa.

– Veri virtaa täpötäysien sairaaloiden lattioilla. Tilanne on enemmän kuin katastrofaalinen.

Itä-Ghoutaan pääsi viime viikolla avustustarvikkeita tuonut autosaattue. Se kuitenkin pystyi kuljettamaan vain kuukauden ruoka-annokset 7000 ihmiselle.

SAMS kehottaa YK:n turvallisuusneuvostoa julistamaan alueelle välittömän tulitauon, joka mahdollistaisi myös loukkaantuneiden evakuoinnin.

Syyrian sisällissotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights kuvaa hallituksen pommitusta ”hysteeriseksi”. Ilmaiskujen lisäksi Itä-Ghoutaan on ammuttu ainakin 96 ohjusta ja rakettia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt