Tavarakontteja Vuosaaren satamassa Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomen kilpailukyky ennallaan vertailussa

Saksa ja Yhdysvallat putosivat World Economic Forumin vertailussa tänä vuonna.

Suomi on sijalla 11 World Economic Forumin tämän vuoden 141 maan kilpailukykyvertailussa, kertoo Etla. Sekä Suomen sijoitus että maan kilpailukyvyn kokonaispisteet ovat samat kuin viime vuonna.

Vertailun kärkikolmikko on Singapore, Yhdysvallat ja Hongkong. Yhdysvallat putosi kärkisijalta ja Hongkong nousi neljä sijaa pronssille. Kuluvan vuoden kesällä alkanut poliittinen epävakaus Hongkongissa ei ole ehtinyt vaikuttaa näihin tuloksiin.

Alankomaat nousi kaksi sijaa, neljänneksi. Sen saamat pisteet pysyivät samoina kuin viime vuonna. Sijoitusnousu johtui Sveitsin ja Japanin pistemenetyksistä.

Kärkikamppailun suurin häviäjä oli tänä vuonna Saksa, joka putosi neljä sijaa ja päätyi seitsemänneksi. Saksa ja Yhdysvallat putosivat sekä sijoituksessaan että saamissaan pisteissä. Yhdysvaltojen pistemenetys oli koko maajoukon toiseksi suurin, tasan kaksi pistettä. Vain Kongon demokraattinen tasavalta menetti enemmän; 2,1 pistettä.

Ruotsi nousi yhden sijan, kahdeksanneksi, vaikka sen pisteet hieman alenivatkin. Tanska on Suomen edellä kymmenentenä. Taiwan nousi tasapisteisiin Suomen kanssa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt