Kjell Forsén. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Suomalaiset voisivat Vaisalan johtajan mielestä yhdistää osaamistaan

Vaisalan toimitusjohtaja Kjell Forsén esittää yhteistyön lisäämistä suomalaisten puhtaan teknologian eli cleantechin osaajien välillä.

Cleantech-sektorimme voisi Kjell Forsénin mukaan lähteä uudenlaiseen lentoon, jos hyödynnämme eri osaajiemme vahvuuksia ja otamme vauhtia megatrendeistä.

– Yhteistyön tekeminen saisi mielellään ulottua laajemmallekin. Suomalaiset cleantech-osaajat voisivat yhdistää osaamistaan ja luoda ratkaisuja, jotka lentäisivät maailmallakin. Suomi on kooltaan erinomainen koekenttä: riittävän suuri toimivuuden toteamiseksi ja riittävä pieni kokeilemiselle, Forsén kirjoittaa Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajablogissa.

Vaisala on äskettäin ollut mukana tällaisessa yhteishankkeessa, kun Helsinkiin pystytettiin ensimmäinen tiheä, koko kaupunginkattava ilmanlaatumittausverkosto maailmassa. Hanke on Forsénin mielestä erinomainen esimerkki siitä, miten yhdessä tekemällä voi saada enemmän aikaan.

Ratkaisua on hänen mukaansa helppo lähteä viemään maailmalle, kun se testataan ja viilataan Suomessa huippukuntoon.

– Rahan lisäksi yhteishankkeissa pystytään ylläpitämään ja kehittämään osaamista maassamme. Sitä Suomi tarvitsee jatkossa maailman kiristyvässä kilpailussa yhä enemmän, Forsén muistuttaa.

Lisäksi suomalaisten yritysten pitäisi hänen mielestään arvioida, miten megatrendit muuttavat toimintaympäristöä, ja muokata oman toimintansa suuntaa sen mukaan.

– Esimerkiksi kaupungistuminen, digitalisaatio ja ihmisten terveys ja hyvinvointi näkyvät suoraan bisneksessä, hän kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt