Maavoimien harjoitusjoukon pääosat ovat Porin prikaatista. LEHTIKUVA / HANDOUT / HANNA-KAISA SADWINSKI

Suomalainen komppania Naton harjoituksessa osana Ruotsin joukkoja

Trident Juncture -harjoitukseen osallistuu Suomesta noin 2400 henkilöä.

Maavoimat osallistuu Naton Trident Juncture 18 -harjoitukseen loka-marraskuussa Norjassa ja Ruotsissa. Maavoimien tiedotteen mukaan  tavoitteena harjoituksessa on lisätä maavoimien ”kansainvälistä yhteensopivuutta ja kykyä puolustaa kotimaata”.

Trident Juncture 18 järjestetään 25. lokakuuta – 7. marraskuuta pääosin Norjassa, mutta harjoitusjoukkoja liikkuu myös Ruotsin ja Suomen alueella. Suomesta harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 2 400 henkilöä.

Maavoimat osallistuu harjoitukseen Norjassa ja Ruotsissa. Maavoimien harjoitusjoukon pääosat, noin 250 henkilöä, ovat Porin prikaatista.

Maavoimien tiedotteen mukaan Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon koulutettava jääkärikomppania harjoittelee Trident Juncturessa ”ruotsalaisen pataljoonan kokoonpanossa osana ruotsalaista prikaatia”. Maavoimien harjoitusjoukon pääkalustona ovat Patrian XA-203 panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot.

– Tärkeimpänä harjoitustavoitteenamme on harjaantuminen yhteistoimintaan vaativissa kansainvälisissä olosuhteissa ja perustaistelumenetelmiemme soveltaminen. Tähän tavoitteeseen sisältyvät esimerkiksi joukkojen siirrot, yhteisharjoittelu ja -toiminta sekä johtaminen ja taistelujen tukeminen eri aselajeilla, Maavoimien harjoitusjoukon johtaja, everstiluutnantti Tapio Huhtamella sanoo.

Trident Juncture 18 on Naton niin sanottu korkean näkyvyyden harjoitus (High Visibility Exercise, HVE). Suomi osallistuu harjoitukseen Naton kumppanimaana. Osallistuminen Trident Juncture 18:aan on Puolustusvoimien vuosisuunnitelman mukaista toimintaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt