Suojelupoliisi sanoo terrori-iskujen uhan Suomessa kohonneen

Suomeen on suojelupoliisin mukaan muotoutunut terrorismia tukevia ryhmiä.

– Turvapaikanhakijoiden mukana on saapunut henkilöitä, joilla on kytköksiä lähtöalueella oleviin väkivaltaisiin ryhmiin, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Turvapaikanhakijoiden määrän suuri kasvu lisää Pelttarin mukaan ääri-islamilaisesta ideologiasta kiinnostuneiden määrää.

Toisaalta Suomeen on ehtinyt jo Suojelupoliisin mukaan syntyä terrorismia tukevia ryhmiä, jotka ”pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään ihmisiä sekä lisäämään radikaali-islamistisen ideologian kannatusta”.

– Tukiryhmittymät saattavat kasvaessaan ja vahvistuessaan ryhtyä myös operatiiviseen toimintaan, suojelupoliisi toteaa tiedotteessaan.

Supon mukaan Syyrian ja Irakin aseelliseen toimintaan osallistuneiden ja Suomeen palaavien henkilöiden määrä on huomattava.

Suojelupoliisin mukaan terroristijärjestöjen suunnitelmallisten uhka on edelleen matala, mutta yksittäisten terrorististen väkivallantekojen uhka on kohonnut.

Pelttari huomautti tiedotustilaisuudessa, että myös väkivaltaisten viharikosten uhka on kohonnut turvapaikanhakijoiden määrän kasvun myötä.

Supo tutkii noin 300 henkilön toiminnan vakavuutta ja seuraa epäiltyjä esimerkiksi vastaanottokeskuksissa. Pelttarin mukaan joukossa on ihmisiä, joilla on taustaa taisteluissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt