SDP:n Räsänen perussuomalaisille: Ei kannata moittia muita ilman omia näyttöjä

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen vaatii perussuomalaisilta tekoja veronkierron ja harmaan talouden torjumiseksi.

Joona Räsäsen mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitukselta puuttuvat konkreettiset avaukset siitä, miten viime vaalikaudella käynnistettyä harmaan talouden ja veronkierron vastaista toimintaa jatketaan.

”Perussuomalaiset on ollut hallituksessa mukana heikentämässä muun muassa harmaan talouden torjunnan resursseja”, Räsänen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa SDP:n linja veronkierron ja harmaan talouden torjunnassa on selkeä ja puolueella on myös näyttöjä konkreettisista teoista.

”Väitteet päinvastaisesta kertovat vain faktojen totaalisesta ymmärtämättä jättämisestä”, Räsänen toteaa.

”Viime vaalikaudella SDP:n johdolla tiukennettiin yritysten korkovähennysoikeutta, laadittiin kansainvälisen veronkierron torjuntaohjelma ja käynnistettiin neuvottelut verosopimusten uudistamiseksi sekä Espanjan että Portugalin kanssa.”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri arvosteli keskiviikkona kovin sanoin entisiä SDP-ministereitä ja nykyisiä kansanedustajia Eero Heinäluomaa ja Jutta Urpilaista sekä puolueen puheenjohtajaa Antti Rinnettä veroparatiisien tukemisesta ja hurskastelusta.

Meri muun muassa syytti SDP:n poliitikkojen ”esittävän eduskunnassa työläisten ainoita puolustajia” ja samaan aikaan ”pelaavan työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa”.

Joona Räsäsen mukaan perussuomalaisten ei kannattaisi ”moittia muita puolueita sellaisista asioista, joissa omat näytöt puuttuvat täysin”.

Hän kysyy, milloin perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ryhtyy jatkamaan ”Jutta Urpilaisen käynnistämää kansainvälisen veronkierron vastaista työtä”.

”Olisi hyvä, että Soinilta heltiäisi edes yksi konkreettinen teko, jolla hän osoittaisi olevansa suomalaisen työmiehen puolella veronkierron ja harmaan talouden vastaisessa taistelussa.”

Kommentit