X
SULJE MAINOS
Veikkauksen koneilla voi hävitä jatkossa korkeintaan 2000 euroa kuukaudessa. / LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

SDP:n edustajan Veikkaus-puhe hämmentää – ”mitä te siellä teette?”

Jukka Gustafssonin mukaan yläraja olisi ”satavarmasti” pienempi, jos SDP olisi saanut päättää asiasta.

Ekonomisti ja taloustieteen tohtori Juha Itkonen hämmästelee SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafssonin Veikkaus-kommentteja Ylen A-studiossa.

Keskustelussa oli arpajaislain muutos, joka on tulossa ensi viikolla eduskunnan käsittelyyn. Jukka Gustafsson puolusti Veikkauksen monopoliaseman säilymistä ja totesi pakollisen tunnistautumisen tekevän ikärajavalvonnasta aiempaa helpompaa.

Veikkauksen peliautomaateilla on pitänyt syyskuun alusta lähtien asettaa itselleen tappioraja, joka voi olla korkeintaan 2 000 euroa kuukaudessa. Uusi raja on osa Veikkauksen vastuullisuusohjelmaa.

Kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo kertoi pitävänsä lukua suhteettoman korkeana, sillä esimerkiksi Norjan vastaavassa monopolissa tappioraja on muutamia satoja euroja.

Jukka Gustafssonin mukaan lukua ei ole päätetty ”poliittisella tasolla”.

– Se on asetuksen kautta tullut poliisien toimesta. Olen satavarma siitä, että jos se olisi vaikka demarien eduskuntaryhmässä käyty läpi, niin puhuttaisiin muutamasta satasesta, kenties 500 euroa maksimissaan kuukaudessa, kansanedustaja sanoi.

Wallinheimo huomautti, että pääministeripuolue SDP:llä on ollut täysi mahdollisuus vaikuttaa asiaan arpajaislain muutoksen myötä. Juha Itkosen mukaan asiassa on väistelty vastuuta.

– Ylen A-studiossa Peter Kotila kiteytti hyvin, että tästä maasta puuttuu johtaminen, kun Gustafsson vieritti vastuuta naurettavan korkeasta 2 000 euron tappiorajasta Suomen poliisille, Itkonen kirjoittaa Twitterissä.

– Haloo SDP:n kansanedustajat, vastuunkantajat, mitä te siellä eduskunnassa oikein teette?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt