Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Sampo Terho jäädytti poliittisten nuorisojärjestöjen tukien kasvun

Ministeri päätti nuorisojärjestöjen avustuksista kuluvalle vuodelle.

Poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen osalta nuorisoasioista vastaava eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) leikkasi avustuksista arviointi- ja avustustoimikunnan esittämän tukien korotuksen.

– Poliittisten nuorisojärjestöjen avustusten vuodesta toiseen jatkunut kasvu on nyt pysäytetty. Kun valtiontaloudessa lähes kaikesta muustakin joudutaan säästämään, on tärkeää, että poliittiset nuorisojärjestöt kantavat oman vastuunsa. Yksi budjettikohta ei voi kasvaa vuodesta toiseen, hän sanoo.

Ministerin mukaan poliittisten nuorisojärjestöjen avustusten korottamisen sijaan lisäresursseja osoitetaan nuorisoalan osaamiskeskuksille. Osaamiskeskusten tavoitteena on muun muassa kehittää etsivää nuorisotyötä, vahvistaa nuorisotakuuta, parantaa nuorisotyön laatua sekä tukea nuorten neuvontapalveluita.

– Olen myös aloittanut poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen tukijärjestelmän kokonaisuudistuksen selvityksen. Tarkoituksena on tehdä tukijärjestelmästä oikeudenmukainen ja karsia avustusprosessin byrokratiaa. Tämä työ on parhaillaan käynnissä, ja arvioimme erilaisia vaihtoehtoja, kertoo Terho tiedotteessaan.

Hänen mukaansa myös kokonaistukisumman leikkaamista on harkittava.

– Poliittisten nuorisojärjestöjen jatkuvasti kasvavat tuet ovat esimerkki eturyhmäpolitikoinnista, jossa valtion nuorisotukia on jo vuosikymmenien ajan käytetty vanhan vallan rahoituslähteenä. Siniset edustaa uutena puolueena täysin uudenlaista ajattelua ja toimintatapaa suomalaisessa politiikassa, Terho sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt