X
SULJE MAINOS

Säätiö tukee keskustanuoria, nuoret tukevat vaalirahalla säätiön johtajia

Keskustanuorten puheenjohtajat rahoittavat keskustanuoria säätiöstä ja myös vastaanottavat keskustanuorilta vaalirahaa.

Maaseudun Kukkasrahaston Säätiö perustettiin 1949 tukemaan taloudellisesti silloisen maalaisliiton, nykyisen keskustan nuoria. Säätiön hallituksen nimittää Suomen Keskustanuorten hallitus. Säätiö on ollut pitkään merkittävä keskustan rahoittaja.

Viime vuoden alusta Maaseudun Kukkasrahaston Säätiö on antanut Suomen Keskustanuorille kuudessa erässä yhteensä 230 000 euroa. Siitä 110 000 euroa on annettu tänä vuonna.

Keskustanuorilla on heidän nettisivujensa mukaan eduskuntavaaleissa 25 ehdokasta. Usea heistä on jättänyt eduskuntavaalien rahoituksesta ennakkoilmoituksen. Niiden perusteella Suomen Keskustanuoret näyttää tukeneen kutakin ehdokastaan 1 500 eurolla.

Yksi ehdokkaista on Vaasassa lakimies Antti Kurvinen, 28, joka toimi Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana vuosina 2009-2013.

Antti Kurvinen on Maaseudun Kukkasrahaston Säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Toinen Maaseudun Kukkasrahaston Säätiön hallitukseen kuuluva keskustan kansanedustajaehdokas on Suomen Keskustanuorten nykyinen puheenjohtaja Teppo Säkkinen, 25. Myös hän on ennakkoilmoituksensa mukaan saanut keskustanuorilta 1 500 euron vaalituen.

Keskusta ja muumit

Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö omisti aiemmin Karto Oy:n ja Putinki Oy:n. Ne harjoittavat merkittävää kortti- ja kalenteri- sekä paperi- ja lahjatuotebisnestä.

Korkeimman hallinto-oikeuden äskeisen päätöksen mukaan säätiö ei ollut yleishyödyllinen, kun sen avustuksista meni yli puolet keskustanuorille.

Vuonna 2011 säätiöstä tuli keskustan lähiyhteisö. Säätiö lahjoitti Karton ja Putingin omistuksen perustetulle Minela Säätiölle, jonka johdossa on niin ikään entisiä ja nykyisiä keskustanuoria. Myös Kurvinen ja Säkkinen kuuluvat Minela Säätiön hallitukseen.

Karton palveluksessa on noin 135 henkilöä. Putingin tunnetuimpia tuotteita ovat Angry Birds -kortit ja -kalenterit sekä Muumi-muistikirjat ja kalenterit. Myös Karton menestystuotteisiin kuuluvat erilaiset Muumi-paperitavarat.

Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö oli jonkin verran esillä vuosien 2007-2010 vaalirahakohussa. Toisin kuin enemmän julkisuuteen joutunut Nuorisosäätiö on Kukkasrahasto Säätiön sääntöihin kirjattu tarkoituskin keskustanuorten tukeminen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt