Lumimyrsky yltyy. Kenen puoluejohtajan kanssa odottelisit sen laantumista pimeässä mökissä? LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sää jatkuu selkeänä ja tuulisena

Erityisesti pohjoisessa tuuli on puuskaista.

Sää on melko selkää ja poutaista suuressa osassa maata, kertoo Ilmatieteen laitos. Pohjoisessa on yhä melko tuulista ja Itä-Lapissa tulee lumikuuroja.

Maan etelä- ja keskiosassa sää on melko selkeää ja poutaista. Itärajan tuntumassa on ajoittain pilvisempää ja paikoin esiintyy vähäisiä lumikuuroja. Lämpötila laskee vähitellen ja on illasta alkaen 3-10 miinusasteen välillä. Esiintyy myös kohtalaista lännenpuoleista tuulta, joka on idässä myös puuskaista. Iltaa kohden tuuli heikkenee.

Maan pohjoisosassa sää on lännessä selkeää ja poutaista. Itäosassa luvassa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin lumikuuroja, jotka voivat olla sakeita erityisesti Pohjois-Lapissa. Lämpötila laskee iltaa kohden ja on yöstä alkaen 5-15 miinusasteen välillä. Kohtalaista tai navakkaa sekä puuskaista luoteenpuoleista tuulta esiintyy erityisesti tuntureilla.

Pohjois-Lapissa luoteistuuli on voimakasta ja tuulen nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa. Kovan tuulen varoitus on annettu merenkulkijoille koskien Pohjois-Itämerta, Saaristomerta, Selkämerta, Merenkurkkua, Ahvenanmerta sekä Perämeren etelä- ja pohjoisosaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt