X
SULJE MAINOS
Ravintola Oosterin tyhjä terassi Helsingissä toukokuussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintoloitsija ihmettelee: Tässä on nyt oikeasti ristiriita

Henri Alén ihmettelee maan rajoja ja ravintoloita koskevan terveysturvallisuuden ristiriitaisuutta.

– Rajat avautuvat taas, mutta matkailijoilta ei vieläkään vaadita negatiivista testitulosta: -samaan aikaan pohditaan voisiko viiniä tarjoilla tunnin pidempään, toteaa ravintoloitsija, keittiömestari Henri Alén Twitterissä.

Hän on jakanut tilillään Helsingin Sanomien artikkelin, jonka mukaan sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan lakiasetusta, jonka avulla Suomi voisi vaatia maahan saapuvilta ulkomaalaisilta negatiivisen koronatestituloksen.

Suomi ei vieläkään vaadi maahan saapuvilta todistusta negatiivisesta korona¬testituloksesta, sairastetusta taudista tai koronarokotuksesta, vaikka useimmat Euroopan maat niin tekevät.

Hallitus ilmoitti kaksi viikkoa sitten, että maahantulorajoituksia aletaan asteittain purkaa toukokuusta lähtien.

Ilta-Sanomien mukaan hallitus kaavailee ravintolarajoitusten höllentämistä koko maassa ensi viikon helatorstaista lähtien. Asiasta on tarkoitus päättää tänään.

Ravintolarajoitusten höllentäminen tarkoittaisi IS:n tietojen mukaan sitä, että leviämisvaiheen alueilla ruokaravintolat saisivat jatkaa anniskelua kello 19 asti ja anniskeluravintolat kello 18 asti. Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu päättyisi kaikissa ravintoloissa kello 22, perustason alueilla puoliltaöin.

Kaikilla alueilla ravintolat sulkevat ovensa tunti anniskelun päättymisen jälkeen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt