X
SULJE MAINOS
Leviämisalueilla olevien ruokaravintoloiden toiminnan rajoitukset jatkuvat. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintola-ala kantelee uusista rajoituksista

Toimitusjohtaja Timo Lappi kaipaa hallitukselta perusteita.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry tekee kantelun ruokaravintoloiden toiminnan rajoittamisesta.

Hallitus on päättänyt tänään, että Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Pohjois-Pohjanmaan ja Länsi-Pohjan ravintolat siirtyvät leviämisalueen rajoitusten piiriin.

– Hallitus päätti näiden maakuntien lisäksi myös muiden leviämisalueilla olevien ruokaravintoloiden toiminnan rajoitusten jatkumisesta, vaikka THL on luokitellut ne yhtä vähäriskisiksi tiloiksi kuin elintarvikkeita ja erikoistavaroita myyvät kaupat, parturit ja kampaamot, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi tiedotteessa.

Hänen mukaansa hallitus ei ole esittänyt lainkaan perusteita sille, miksi vain tätä yhtä vähäriskistä toimintaa rajoitetaan.

– Ravintolatoiminnan rajoitukset aiheutuvat valtaosin omasta tahdostaan rokotuksen ottamatta jääneiden sairastumisesta ja sen myötä sairaan- ja tehohoidon kuormittumisesta. Ravintolayrittäjien ja -työntekijöiden kannalta on kohtuutonta, että vapaaehtoisesti rokotteen ottamatta jääneiden sairastuminen johtaa elinkeinovapauden ja työnteon oikeuden rajoittamiseen.

Lappi ihmettelee, miksi kansalaisten oikeutta olla ottamatta rokotetta suojellaan enemmän kuin yrittäjien, työntekijöiden ja heidän perheidensä oikeutta toimeentuloon.

– Hallituksen päätös ei ole välttämätön eikä oikeasuhtainen, kuten perustuslaki ja tartuntatautilaki edellyttävät. MaRalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä kantelu oikeuskanslerille jäsenyritystensä ja niiden työntekijöiden perustuslaillisten oikeuksien puolustamiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt