Ranskan väitetään tapattavan ISIS-järjestöön liittyneitä kansalaisiaan ilman oikeudenkäyntiä

Ranska toimittaa mediatietojen mukaan Irakin armeijalle tietoja ISIS-järjestöön liittyneistä kansalaisistaan.

Ranskan tiedustelu ja erikoisjoukot toimittavat ISIS-jihadisteja metsästävälle Irakin armeijalle tarkkoja tietoja jihadistijärjestöön liittyneistä kansalaisistaan, väittää Wall Street Journalin tutkimus.

”Ranskalaiset erikoisjoukot ovat värvänneet jo kuukausia irakilaisia sotilaita metsästämään ja tappamaan Ranskan kansalaisia, jotka ovat liittyneet ISIS-järjestön johtoportaaseen”, lehti kertoo ranskalaisiin viranomaislähteisiin ja irakilaisiin sotilaslähteisiin viitaten.

Asiasta tässä uutisoivan Independentin mukaan Ranska etsii ja surmauttaa ISIS:n riveihin lähteneitä kansalaisiaan Irakissa ilman oikeudenkäyntiä. Operaation tarkoituksena on estää riski siitä, että terroristit palaavat takaisin kotimaahansa.

Ranskan kerrotaan toimittavan irakilaisille tiedustelutietoja kuten ranskalaisjihadistien valokuvia, alibeja ja sijaintietoja.

Ranskalaiset tai irakilaiset lähteet eivät vahvista, kuinka monta ranskalaista operaatiossa on surmattu. Noin 30 henkilöä kuvataan kuitenkin ”erityisen tärkeiksi kohteiksi”.

Noin 1 700 Ranskan kansalaisen uskotaan matkanneen ISIS:n riveihin Irakiin ja Syyraan vuoden 2014 jälkeen. Heistä sadat ovat saaneet surmansa taisteluissa.

Mikäli raportti pitää paikkansa, on Ranska tiettävästi ainoa länsimaa, joka metsästää ISIS-jihadisteiksi ryhtyneitä kansalaisiaan Irakissa ja Syyriassa.

Ranskan puolustusministeriö ei vastannut Independentin kommenttipyyntöön.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt