Verkkouutiset

”Putin on äärioikeiston ja äärivasemmiston ystävä”

Venäjän uhka on yhdistänyt Euroopan unionia uudella tavalla, kirjoittaa europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) Nykypäivän kolumnissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Henna Virkkusen mukaan EU on pystynyt reagoimaan yhtenäisesti.

– Venäjälle on asetettu taloudellisia sanktioita ja sen vastapakotteiden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä on pyritty tasaamaan jäsenmaiden kesken.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toisaalta Virkkunen toteaa, että Venäjän aggressiiviset toimet Ukrainassa ovat onnistuneet synnyttämään myös uusia ja erikoisia liittoutumia Euroopan parlamentissa.

– Äärioikeisto ja vasemmisto ovat löytäneet toisensa Vladimir Putinin hallinnon vankkoina tukijoina. Marine Le Penin luotsaama Ranskan äärioikeistolainen Front National jäi vaille ryhmää parlamentissa, mutta se ei estä löytämästä kumppaneita, kun äänestyksessä ovat Venäjän vastaiset sanktiot.

– Aina parlamentin äänestäessä Ukrainan tai Venäjän kysymyksistä, äärioikeisto ja parlamentin vasemmisto äänestävät Putinin politiikan puolesta. Tämä nähtiin taas muutama viikko sitten, kun vasemmiston Merja Kyllönen vastusti äärioikeiston Marine Le Penin kanssa samassa rintamassa mahdollisuutta laajentaa Venäjän pakotteita jos tarpeen, Virkkunen toteaa.

Hän muistuttaa, että myös Suomen keskustalle teema tuottaa välillä vaikeuksia, sillä Anneli Jäätteenmäki ja Paavo Väyrynen irtosivat omasta ALDE-ryhmänsä linjasta ja äänestivät tyhjää.

Virkkunen huomauttaa, että Venäjä käyttää häikäilemättä hyväksi demokraattisten valtioiden vaalitapaa ja ostaa nyt liittolaisia niin äärioikeistosta kuin vasemmistostakin.

Esimerkkinä hän mainitsee, että Front National sai hiljattain venäläispankista yhdeksän miljoonan euron lainan ja Putin puolestaan Marine Le Peniltä kannanoton, jossa hän totesi Krimin olevan osa Venäjää.

– Äärivasemmiston ja äärioikeiston lyhytnäköinen ja itsekäs politiikka pelaa suoraan Putinin Venäjän hyväksi. Eurooppalaiset eivät siitä hyödy, summaa Henna Virkkunen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)