X
SULJE MAINOS

Puolustusministeri Jussi Niinistö: Venäjä on valmiina käyttämään sotilasvoimaa

Puolustusministerin mukaan Venäjällä ei ole välttämättä mitään suurta strategiaa uuden ulkopoliittisen doktriininsa suhteen.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan puolustusministeriössä on tutkittu Venäjän uutta ulkopoliittista konseptia. Siinä listataan laajempi uhkakuvien kirjo.

– Siinä kyllä näkyy se Venäjän linja, että ollaan valmiita käyttämään sotilasvoimaa. Se käy siitä konseptista selvästi ilmi, Niinistö sanoi Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS:n ulko- ja turvallisuuspoliittisessa journalistiseminaarissa keskiviikkona Säätytalolla.

Venäjä julkisti joulukuun alussa presidentti Vladimir Putinin allekirjoittaman päivitetyn version ulkopoliittisesta doktriinistaan. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Naapurimaita käsittelevässä kohdassa todetaan muun muassa, että Venäjän tulee edistää ”olemassa olevien jännitteiden ja konfliktien pesäkkeiden tuhoamista niiden (naapurimaiden) alueilla sekä estettävä tällaisten pesäkkeiden ja konfliktien syntyminen”.

– Venäjä tarttuu tilanteeseen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kuvailemalla tavalla, että ”kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni”. Kyllä se tästä Venäjän ulkopoliittisesta linjasta heijastuu.

Niinistön mukaan Venäjällä ei ole välttämättä mitään suurta strategiaa uuden ulkopoliittisen doktriininsa suhteen, vaan kyse on enemmän taktiikasta.

– Putinin luonnetta kuvastaa se, että hän on judoka, ei shakinpelaaja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt