Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

PS: Suomella naiivi turvapaikkapolitiikka

Perussuomalaisten mielestä Juha Sipilän (kesk.) hallitus torjuu liittovaltiokehityksen puheissaan, mutta ei teoissaan. Lisäksi Suomella puolueen mielstä naiivi turvapaikkapolitiikka.

– Vaalikauden viimeisten valtiopäivien merkittävimpiin asioihin kuuluu linjaus EU:n kehityksestä. Saksan uusi hallitus näyttää tukevan (Ranskan) presidentti (Emmanuel) Macronin ajatuksia yhteisvastuun kasvattamisesta sekä velka- ja tulonsiirtounionista. Ne kurittaisivat ankarasti suomalaista veronmaksajaa, sanoi kansanedustaja Sami Savio perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa pääministerin ilmoituksesta hallituksen politiikasta vuonna 2018 keskiviikkona eduskunnassa.

Savion mukaan Suomi jää sivustakatsojan ja maksajan rooliin, ellemme löydä yhteistyökumppaneita liittovaltiokehitystä pysäyttämään.

– Euroopan keskuspankki on jo ostanut satojen miljardien eurojen roskalainat kriisimaiden ongelmapankeilta. Perussuomalaiset eivät hyväksy yhteisvastuuta veloista eivätkä EU-liittovaltiota. Edellytämme hallitukselta tiedonantoa EU- ja eurolinjauksista sekä Suomen jäsenmaksukehityksestä, perussuomalaiset vaatii.

Suomella naiivi turvapaikkapolitiikka

Perussuomalaisten mielestä laittoman siirtolaisuuden saaminen hallintaan edellyttää määrätietoisia toimia. EU:n turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut, kun ulkorajat vuotavat eikä sopimuksia noudateta.

Savion mukaan Suomi on vaivihkaa muuttunut yhdeksi Euroopan liberaaleimmista maista, kun on kyse turvapaikanhakijoista, perheenyhdistämisistä, oleskelulupien pituudesta, kansalaisuuden myöntämisen ehdoista, rajavalvonnasta ja laittomasti maassa oleskeleville myönnettävistä palveluista.

– Euroopan suunta on toinen. Tanskan sosialidemokraattien tuoreen ohjelman mukaan maa ei ottaisi vastaan yhtään turvapaikanhakijaa, vaan ainoastaan turvattomimpia pakolaisia kriisialueiden lähistölle perustettavista vastaanottokeskuksista, Savio muistutti.

– Ruotsissa maltillinen kokoomus ja sosialidemokraattinen sisäministeri ovat esittäneet samanhenkisiä ajatuksia. Saksan tulevan hallituksen turvapaikkapolitiikka kiristyy. Järki voittaa, jatkoi Savio.

Perussuomalaiset vaatii, että Juha Sipilän hallituksen on tiukennettava maahanmuuttopolitiikkaansa.

Malttia tiedustelulakien uudistamiseen

Savion mukaan perussuomalaiset kannattavat tiedustelulain uudistamista.

– Turun terrori-isku oli vakava muistutus turvallisuutemme heikkenemisestä, kun rajoja ei valvota eikä tiedustelu toimi.

– Haluamme silti varmistua perusoikeuksien turvaamisesta. Lakien muuttaminen perustuslain kiireellisessä säätämisjärjestyksessä on poikkeuksellista ja vaatii huolellista harkintaa varsinkin vaalikauden lähestyessä loppuaan. Odotamme erityisesti perustuslakivaliokunnan kantaa perusteluineen, Savio sanoi.

Lisää ostovoimaa, helpompaa yrittämistä

Talouspolitiikassa perussuomalaiset kiirehtivät suurten liikennehankkeiden toteutusta.

Asumista on puolueen mielestä halpuutettava sekä pieni- ja keskituloisten palkansaajien ja eläkeläisten ostovoimaa kasvatettava. Parlamentaarinen työ yritystukiviidakon karsimiseksi on otettava tosissaan.

Savio totesi, että perussuomalaiset ovat esittäneet muun muassa arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostoa, yrittämisen aloittamista helpottavaa työtilimallia sekä yritysverotuksen muuttamista investointeja ja työllistämistä tukevaksi.

– Näin voittaisivat sekä työnantajat että työntekijät.

Perussuomalaiset kannattavat työttömien kannustamista hallituksen suosiman keppiaktivoinnin sijaan.

Aktiivimallin epäkohdat on puolueen mielestä korjattava viimeistään sitä koskevaa kansalaisaloitetta käsiteltäessä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt