X
SULJE MAINOS
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

PS:n edustajat: Aktiivimalli vie työttömän syväkyykkyyn

Oppositio on kritisoinut voimakkaasti hallituksen esitystä työttömyysturvalain muutoksesta.

Eduskunta on käsitellyt perjantaina täysistunnossa hallituksen esitystä työttömyysturvalain muuttamisesta. Työttömyysetuutta on tarkoitus leikata 4,65 prosenttia, jos työtön ei ole ollut riittävän aktiivinen 65 päivän aikana.

Oppositiopuoleet ovat kritisoineet uudistusta voimakkaasti. Perussuomalaisten kansanedustajat Arja Juvonen ja Rami Lehto vaativat tiedotteessaan lakiesityksen hylkäämistä.

– Tämä malli on kyykytysmalli. Esitys kohtelee erittäin eriarvoisesti ihmisiä, sillä Suomi on alueena laaja ja kaikilla alueilla ei ole mahdollisuuksia tarjota työtä. Perustuslakivaliokunta on ottanut tähän esitykseen hyvin tiukan kannan ja on todella uskomatonta, että hallitus ei ole tehnyt tästä johtopäätöksiä, Juvonen hämmästelee.

Juvosen mielestä aktiivimalliin sisältyy ajatus siitä, että työttömät ovat laiskoja.

– Tämä ei pidä paikkaansa, sillä työttömyys on tragedia ja kestää pahimmillaan vuosia. Työtön tarvitsee tukea ja kannustusta, ei leikkauksia perusturvasta.

– Hallituksen esitys myös hyvin todennäköisesti lisää menoja muissa tukimuodoista, kuten toimeentulon ja asumistuen muodossa, jotka ovat jo nyt räjähtämässä hallituksen käsiin, Lehto toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt