Bensan hintojen korotusta on pidetty välttämättömänä päästöjen vähentämiseksi. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

PS: Hallitus nostamassa polttoainehintoja kuntavaalien jälkeen

Ville Tavion mukaan perussuomalaiset eivät hyväksy polttoainehintojen nostoa ilmastotoimilla.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoo, että perussuomalaiset eivät hyväksy polttoainehintojen nousua ilmastotoimien takia. Sen sijaan puolue vaatii polttoaineen kokonaishinnan laskemista.

– Hallitus kaavailee polttoainehintoja nostavia autoilun ilmastotoimia tehtäviksi kuntavaalien jälkeen. Hallituspuolue keskusta ei ole ilmoittanut, ettei se hyväksyisi kuntavaalien jälkeen polttoainehintojen nostoa uusilla ilmastotoimilla, sanoo Tavio.

Hän kertoo olevansa huolissaan siitä myös, että ”pääministeri Sanna Marin (sd.) levitti haastattelutunnillaan väärää tietoa perussuomalaisten kannoista antaessaan ymmärtää, että puolue olisi hyväksymässä hallituksen kaavaileman biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen sellaisenaan”.

– Näin ei missään nimessä ole, Tavio toteaa tiedotteessaan.

Asiasta ei ole annettu hallituksen esitystä, eikä hallitus ole kertonut, paljonko se aikoo kuntavaalien jälkeisillä ilmastotoimilla nostaa polttoaineiden hintoja.

– Jos hallituksen kaavailema biopolttoaineiden suurempi sekoitevelvoite lisää polttoaineen hintaa, tulee polttoaineverotusta laskea vastaavassa suhteessa, Tavio toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt