Postipakettien lajittelua Postin logistiikkakeskuksessa Vantaalla marraskuun lopulla viime vuonna. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA

Postilla edessä vuoden kiivain pakettiviikko

Postin kautta kulki jo viime viikolla ennätyksellisesti lähes 1,3 miljoonaa pakettia.

Postin mukaan verkkokaupan joulusesonki käynnistyi marraskuun lopussa Black Friday -ostospäivänä ja jatkui Cyber Mondayna. Näitä edelsi marraskuun 11. päivän Singles’ Day.

– Postin kautta kulki viime viikolla lähes 1,3 miljoonaa pakettia. Se on koko Postin historian kovin pakettivolyymi viikossa. Viime vuoden ennätys, lähes 1,2 miljoonaa, tehtiin lähempänä joulua eli kiivain pakettiviikko on vielä edessämme, kertoo tiedotteessa paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava johtaja Turkka Kuusisto Postista.

Posti on varautunut ennätykselliseen verkkokauppasesonkiin muun muassa kaksinkertaistamalla pakettiautomaattien määrän. Tuhannes automaatti asennettiin marraskuussa Helsingin päärautatieasemalle.

Jos lähetyksen varsinainen noutopiste täyttyy, toimitetaan lähetyksiä muihin lähistön noutopisteisiin, jottei paketin kulku viivästy. Postilla on tänä jouluna myös yli 100 väliaikaista noutopistettä.

Kotimaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen paketit ehtivät Postin mukaan vielä perille jouluksi. Sen sijaan pientavaraa ei enää kannata tilata Aasiasta jouluksi, sillä kirjelähetysten toimitusajat esimerkiksi Kiinasta voivat olla useita viikkoja.

Postissa tehdään sesonkiaikoina töitä kolmessa vuorossa ja 24 tuntia vuorokaudessa. Myös logistiikkakeskukset pyörivät seitsemänä päivänä viikossa joulusesongin loppuun saakka.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt