Verkkouutiset

HS: Vapaavuori yhä närkästynyt budjettivalmistelusta

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on edelleen närkästynyt valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) toiminnasta budjetin valmistelun yhteydessä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jan Vapaavuoren mukaan kyse ei ole niinkään asioista, vaan Antti Rinteen toimintatavoista.

– Hallituksen toiminta on mahdotonta, ellei yhdessä sovittuja ja vakiintuneita toiminta- ja käytöstapoja noudateta, Vapaavuori sanoo.

Hän viittaa siihen, että Rinne toi valtiovarainministeriön budjettiehdotukseen joitakin ehdotuksia keskustelematta niistä hallituskumppaneiden kanssa. Uusien ehdotusten rahoittamiseksi valtiovarainministeriössä päätettiin muille hallinnonaloille kohdistuvista leikkauksista. Pöytätapojen mukaista olisi ollut, että muiden ministeriöiden mielipidettä olisi kysytty asiassa.

Vapaavuori korostaa, että vakiintuneen käytännön mukaan tämän kokoluokan valinnat ja linjaukset on aina tehty koko hallituksen kesken.

– Suomen talous on erittäin vaikeassa tilanteessa ylipäätään ja Ukrainan kriisi vain pahentaa tilannetta. Näinä aikoina tarvittaisiin valtioviisautta ja yhteistyökykyä eikä pikkupolitikointia, Vapaavuori sanoo lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)