Verkkouutiset

”Silloin, kun isänmaa kutsuu, niin mennään”

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tavoittelee kokoomuksen puheenjohtajuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi tänään tiistaina päättäneensä asettua ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi. Stubb sanoi lähtevänsä kampanjoimaan ”innolla ja täydellä energialla”. Päätöksen hän sanoi syntyneen sydämellä.

Hän korosti, että kyseessä ei ole linjavaali.

– Ei ole enää blokkeja, ei klikkejä, ei oikeistoa eikä vasemmistoa, ei konservatiiveja eikä liberaaleja. Me olemme kokoomuslaisia. Nyt valitaan henkilö, ei linjaa, Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa Tapiolan kulttuurikeskuksessa Espoossa.

Stubb tavoittelee edelleen paikkaa europarlamentissa. Hänen mukaansa EU-vaalikampanja ja puheenjohtajakampanja kulkevat käsi kädessä ja täydentävät toisiaan. Hän muistutti, että pääministeri johtaa Suomen europolitiikkaa. Hänen mielestään olisi ylimielistä olettaa, että hän voittaisi kokoomuksen puheenjohtajavaalin.

– Ensimmäinen tavoite on päästä Euroopan parlamenttiin. Jos sattuisi niin, että puoluekokousedustajat valitsisivat puheenjohtajaksi, niin silloin isänmaa kutsuu tulevaksi pääministeriksi.

Eurovaalit pidetään toukokuun lopussa ja kokoomuksen puheenjohtaja valitaan kolme viikkoa myöhemmin kesäkuun puolivälissä.

Eurooppa- ja ulkopolitiikan oltava hallussa

Stubb vakuutti, että kotimaan asiat kiinnostavat häntä ”totta kai”, mutta hän ei lähde päsmäröimään toisten ministereiden salkkuja.

Kokoomuslaisille osoittamassaan kirjeessä, joka jaettiin tiedotustilaisuudessa, Stubb muistuttaa, että suomalaisiin vaikuttavista päätöksistä yhä suurempi osa tehdään Suomen rajojen ulkopuolella.

– Sillä on väliä, kuka Suomea edustaa niissä pöydissä. Kokoomuksen tuleva puheenjohtaja on myös Suomen tuleva pääministeri. Eurooppa- ja ulkopolitiikan pitää olla siinä tehtävässä hallussa, ensimmäisenä päivänä, Stubb kirjoittaa.

Kokoomusta ei Stubbin mielestä johdeta käskyttämällä vaan keskustelemalla. Puheenjohtajana hän aikoisi jakaa vastuuta.

Arvomaailmastaan Stubb kertoi, että vapaus ja vastuu ovat hänen yhteiskunnallisen ajattelunsa peruskivet. Hänen mukaansa ihmisillä pitää olla vapaus elää omana itsenään, tehdä töitä ja yrittää.

– Yritykset luovat työpaikkoja, eivät poliitikot.

Samalla ihmisillä on Stubbin mielestä vastuu omasta toiminnastaan, ympäristöstä ja niistä, jotka eivät itse pärjää.

Useita kansanedustajia tukena

Stubbin kampanjapäällikkönä toimii kokoomuksen Uudenmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelä. Mäkelä kiitti Stubbia siitä, että hän vastasi myöntävästi piirin kosintaan ja että hän tekee puheenjohtajakisasta todellisen. Mäkelä luonnehti Stubbia moniosaajaksi ja nopeaksi omaksujaksi, jolla on 110 prosenttia pelissä.

Tilaisuudessa oli läsnä myös muita Stubbia tukevia kokoomuksen kansanedustajia: Pia Kauma, Kari Tolvanen, Anu Urpalainen ja Eero Suutari.

Stubb päätti ilmoituksensa samaan lausahdukseen, jota hän käytti 1.4.2008, kun kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen pyysi Stubbia ulkoministeriksi Ilkka Kanervan jouduttua eroamaan.

– Silloin, kun isänmaa kutsuu, niin mennään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)