Verkkouutiset

Sanni Grahn-Laasonen: Hallitus antaa rahaa koulujen ”digiloikkaan”

Hyviä uutisia erityisesti pojille: lisää tietokoneita, lupaa Sanni Grahn-Laasonen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuleva hallitus myöntää rahaa koulujen digitalisaatioon. Se tarkoittaa, että tietokoneiden käyttöä opetetaan nykyistä enemmän ja nykyistä paremmilla työkaluilla.

Tuleva opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo, että digitaaliset oppimisympäristöt kuuluvat hallituksen kärkihankkeisiin. Ne saavat siis rahaa 1,6 miljardin kasvupaketista, jota tuleva hallitus kaavailee leikkauksista huolimatta.

– On sovittu, että digiloikka saa rahoitusta. Parhaista toteuttamistavoista ryhdytään nyt neuvottelemaan avokonttorissa, Grahn-Laasonen toteaa.

Viittaus avokonttoriin tarkoittaa sitä, että tulevan hallituksen on määrä työskennellä yhteisessä tilassa kesäkuun ajan. Kokoomus esittää, että Grahn-Laasonen nimitetään hallituksen opetusministeriksi. Nykyhallituksessa hän kantaa ympäristöministerin salkkua.

Digitaalisuus saattaa innostaa oppilaita. Grahn-Laasonen muistuttaa, että tutkimusten mukaan etenkin poikien halu opiskella kasvaa, jos opiskeluun liittyy tietokoneiden käyttöä.

– Miksei se voisi koskea yhtä lailla tyttöjäkin, mutta erityisesti on todettu että pojille asialla on vaikutusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)