Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä: Valkoposkihanhet ovat EU-lain ongelmakohta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä pitää valkoposkihanhia ja muita sen kaltaisia nopeasti runsastuvia ja tiukasti suojeltuja lajeja EU-lainsäädännön ongelmakohtana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Valkoposkihanhikannan voimakkaan kasvun koko Euroopassa voidaan katsoa olevan linnustonsuojelun menestystarina. Valkoposkihanhi on nyt kuitenkin muodostunut ongelmaksi. Varsin runsaslukuisena se aiheuttaa muun muassa vahinkoja maataloudelle erityisesti talvehtimisalueilla”, Outi Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

EU-tasolla valkoposkihanhi on laji, jonka metsästys on kielletty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lintujen pyynti on sallittua vain erityisperusteluilla esimerkiksi viljelmien suojelemiseksi. Suomessa valkoposkihanhi on rauhoitettu laji, ja ympäristöministeriön hallinnonalan vastuulla.

ELY-keskukset voivat myöntää poikkeusluvan hakemuksen perusteella. Esimerkiksi Virossa ja Ruotsissa valkoposkihanhia ammutaan viljelmien suojelemiseksi niin sanotussa suojelumetsästyksessä.

Mäkelän mukaan rannikkoseuduilla ja erityisesti pääkaupunkiseudulla on esitetty vaatimuksia valkoposkihanhikannan vähentämisestä.

”Vaikka Suomen pesimäkanta on kasvanut nopeasti ja laji on levittäytynyt laajasti koko rannikkoalueelle, ei tiukka suojausasetus anna joustavia keinoja kannan kehityksen tai koon hallintaan”, Mäkelä toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)