Poliisi-kansanedustaja kysyy Mika Salolta: Mitä ”81” hauiksessasi tarkoittaa?

Helsingin poliisin johtokeskusyksikössä työskennellyt kansanedustaja Tom Packalén toivoo autourheilija Mika Salon kertovan, mitä tatuointi hänen kädessään tarkoittaa.

Kansanedustaja Tom Packalén (ps.) kirjoittaa maanantai-illasta lähtien näkyneessä Facebook-päivityksessään, että ”Ei kai poliisi voi valehdellakaan jos oikeudessa todistajana joutuu vastaamaan. (Mika) Salo voisi kertoa mitä 81 hänen hauiksessaan tarkoittaa? 81 numerot ovat aakkosten kahdeksas ja ensimmäinen numero, eli HA (Hell’s Angels). Aika yllättävää jos Salo ei tätä tiedä, kun hänellä on kaveripiirissään enkeleitä? En tiedä asiasta muuta kuin, mitä netistä lukenut, mutta jos kysymys asiantuntijalta on tatuoinnista, niin mitä muuta asiantuntija voisi vastata? Ehkä joku kohta ilmottautuu, että hänellä on 81 tatuointi ihan muuten vaan!”

Tom Packalén linkkaa päivityksessään maanantain MTV3:n uutiseen, jossa kerrottiin entisen formulakuski Mika Salon tehneen tutkintapyynnön nimensä liittämisestä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Salo pitää asiaa törkeänä kunnianloukkauksena ja vaatii myös julkista anteeksipyyntöä.

Suomen Kuvalehden julkaisemassa uutisessa oli todettu, että Salo olisi ollut kirjattuna poliisin epäiltyjen rekisteriin ja keskusrikospoliisin asiantuntija oli määritellyt hänet eräässä jengioikeudenkäynnissä ”vähintäänkin järjestäytyneen rikollisuuden kannattajaksi”.

Asiantuntijalta oli kysytty arviota Salon vasemman käden hauiksen tatuoinnista. Toisessa oikeudenkäynnissä KRP:n asiantuntija oli muuttanut kantansa ja kielsi Salon olevan osa järjestäytynyttä rikollisuutta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on kommentoinut jengiasiantuntijan ensimmäistä lausuntoa ”käsittämättömäksi”.

Tom Packalén kirjoittaa Facebookissa, että ”lehtitietojen perusteella jäin siihen käsitykseen että KRP:n asiantuntija vastasi todistajana, mitä kyseinen tatuointi tarkoittaa. Selvennykseksi niille, jotka eivät jengitatuointeja tunne. Jengitatuoinneilla on omat merkityksensä, joiden merkityksen jokainen niissä piireissä pyörivä ymmärtää. Huomaa täällä keskustelussa menee välillä lohikäärmeet tms. jengitatuointien kanssa sekaisin, mutta se on vain merkki siitä, ettei kirjoittaja liiku sellaisissa piireissä ja se on hyvä asia.”

Iltalehdessä kerrottiin maaliskuussa 2011, että Mika Salon vasemman käden sisäpinnalta bongattiin auto-ohjelmasta teksti ”Big Red 81 Machine Support Finland”. Salo oli ottanut sen viime vuosituhannen puolella ja sanoi sen olevan ”ihan vanha, oma juttu, eikä liity mihinkään millään tavalla. Mulla on muitakin tatuointeja.”

Aiemmin Ilta-Sanomat oli kertonut, että Helvetin Enkelien tiedottaja on Mika Salon lapsuudenkaveri.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt