Pohjois-Korean sotilaita paraatissa. KCNA

Pohjois-Korealta varoitus USA:lle: Vastaamme samalla mitalla

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat lopettaneet laajamittaiset sotaharjoitukset, mutta järjestävät harjoituksia edelleen supistetussa muodossa.

Pohjois-Korean hallinnon mukaan Etelä-korean ja USA:n käynnissä oleva ”provokatiivinen ilmaharjoitus” edellyttää Pohjoisen armeijalta vastaavanlaista reaktiota, kertoo uutissivusto nknews.org.

Koreoiden suhteista vastaavan osaston mukaan ilmaharjoitus ”rikkoo avoimesti” vuonna 2018 solmittuja Koreoiden välisiä julistuksia sotilaallisten jännitteiden purkamisesta.

– Nyt kun Etelä-Korean viranomaiset tekevät yhdessä USA:n kanssa sotilaallisen provokaation Pohjois-Koreaa vastaan, armeijamme vastaa siihen samalla mitalla, tiedotteessa todetaan.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat toistaiseksi lopettaneet vuosittaiset laajamittaiset yhteiset sotaharjoitukset. Sen sijaan maat järjestävät lyhyitä harjoituksia supistetussa muodossa.

Vaikka maanantaina käynnistynyt ilmaharjoitus on selvästi hyvin pienimuotoinen, Pohjois-Korean hallinto ärsyyntyi siitä ja ilmoitti harjoituksen haastavan Panmunjomin ja Pjongjangin julistukset.

– Olemme syvästi pettyneitä Soulin toimiin, tiedotteessa todetaan.

Pohjois-Korean kerrotaan pitäneen kiinni ydin- ja ohjuskokeiden keskeytyksestä. Siitä huolimatta maa on viimeisen puolen vuoden aikana ilmoittanut testanneensa kahdesti uutta taktista asejärjestelmää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt