Lentoemäntä työssään. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pitääkö lentoemännälle antaa tippiä? Täällä sitä suositellaan

Amerikkalainen lentoyhtiö muutti tippauskäytäntöään.

Yhdysvaltalainen Frontier Airlines -lentoyhtiö kehottaa matkustajia jättämään tippiä lentoemännille ja stuerteille, kertoo CBS Denver.

– Arvostamme matkustamohenkilökuntamme suurenmoista työtä. Tiedämme myös asiakkaidemme ajattelevan näin, joten maksujärjestelmämme mahdollistaa tipin jättämisen, sanoo yhtiön tiedottaja Jonathan Freed.

Virvokkeita ja syötävää ostavat asiakkaat ovat saaneet vuoden alusta lähtien kortinmaksupäätteelle suosituksen tipin jättämisestä. Tippiä voi jättää 15, 20 tai 25 prosenttia laskun loppusummasta.

Yhdysvalloissa tippaaminen on yleistä ja käytännössä pakollista ravintoloissa. Lentokoneissa tipin jättäminen on kuitenkin ollut harvinaista.

– Olen ollut yli 350 lennolla eri lentoyhtiöillä viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta en ole ikinä ennen kokenut sitä, että lentoyhtiö pyytää tippiä.

– Tuntuu hieman epäammattimaiselta, matkabloggaaja JT Genter sanoo.

CBS Denverin mukaan osa lentoemännistä ja stuerteista vastustaa lentoyhtiön uutta tippauskäytäntöä. Myös matkustamohenkilökunnan ammattiliitto AFA:n mukaan tippaaminen voi johtaa henkilökunnan työehtojen heikentymiseen sekä tuoda ylimääräisiä kuluja matkustajille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt