X
SULJE MAINOS
Suomalaisfanit kannattivat omiaan Pietarissa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Pietarista ilman koronatestiä tulleet: Emme ymmärrä syytöksiä

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry sanoo toimittaneensa viranomaisille bussimäärät ja aikataulut reilu kuukausi sitten.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry (SMJK) ihmettelee kannattajayhdistykseen kohdistuneita syytöksiä liittyen julkisuudessa esille nousseeseen rajaruuhkaan.

– Emme ymmärrä syytöksiä SMJK:ta kohtaan, koska olemme tehneet kaikkemme terveysturvallisen matkustamisen ja viranomaisten tiedottamisen suhteen, SMJK:n lausunnossa todetaan.

Suomen tulli ruuhkautui pahasti Venäjän rajalla tiistai-iltana, kun Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajat olivat palaamassa Suomen EM-ottelusta Pietarista. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten mukaan sillä ei ollut etukäteen tarkkaa tietoa, minkä rajanylityspisteen kautta ja milloin EM-yleisön paluumatka tapahtuu.

SMJK kertoo kuitenkin informoineensa viranomaisia rajanylityssuunnitelmista hyvissä ajoin.

– Viitaten eilisiin uutisjuttuihin Vaalimaan raja-aseman jonotilanteesta SMJK on ollut hyvissä ajoin yhteydessä niin alueen terveys- kuin rajaviranomaisiinkin. Olemme pyytäneet myös THL:lta ohjeistusta terveysturvalliseen matkustamiseen, mutta emme ole saaneet juurikaan vastakaikua pyyntöihimme.

SMJK sanoo toimittaneensa Pietarin alkulohkon matkaajista alustavat bussimäärät ja aikataulut reilu kuukausi sitten niin Kymsotelle kuin rajaviranomaisille.

– Kaksi viikkoa sitten olemme lähettäneet molemmille viranomaisille bussien tarkat aikataulut, bussien määrät sekä matkustajamäärät ja uskoimme, että näillä tiedoilla pystyisimme yhteistyössä viranomaisten kanssa välttämään ylipitkät jonot rajalla.

– Antamiemme tietojen perusteella viranomaisilla olisi pitänyt olla hyvä käsitys siitä, että ruuhkat rajalla sijoittuisivat välille 14:00-20:00, jolloin suurin osa busseista ylittää rajan. Emme tiedä, mistä viranomaisille on tullut käsitys, että ruuhkahuippu ajoittuu ottelun jälkeiseen yöhön.

SMJK kertoo ohjeistaneensa kaikkia pitempään Pietarissa majoittuneita matkustajia käymään koronatesteissä, jos viranomaisten antamat poikkeusehdot eivät täyty ennen bussiin tulemista.

– Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta näin on myös tehty. Olemme myös ohjeistaneet kaikkia matkustajiamme 72 tunnin omaehtoiseen karanteeniin ja uusintatestiin kotiin palattua.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt