X
SULJE MAINOS

Pariisin iskut olisi ehkä voitu estää – Ranska sanoi ei Israelin tekniikalle

Asiantuntijan mukaan Ranska hylkäsi israelilaisyrityksen tarjouksen terroristien seurantaohjelmistosta.

Ranskan turvallisuusviranomaiset hylkäsivät israelilaisyhtiön tarjouksen terroristien jäljitysohjelmistosta, jonka avulla he olisivat voineet laittaa Pariisin iskeneen terroristisolun seurantaan.

Asiasta kertoo Fox Newsin haastattelema israelilainen turvallisuusasiantuntija.

Tarjous tehtiin Ranskan tiedustelupalvelu DGSI:lle (Direction Générale de la Sécurité Intérieure). Viranomaiset olisivat voineet kerätä ohjelmiston avulla tietoa kokonaiskuvan luomiseksi.

Ohjelmistoa käytetään analysoimaan ja sovittamaan yhteen hajanaisia tiedusteluraportteja useista kansallisista ja kansainvälisistä tietokannoista. Siten agentit saavat päivitettyä tietoa potentiaalisista terroristeista.

Israelilaisen terrorismiasiantuntijan mukaan tarjous kuitenkin hylättiin.

– Ranskalaisviranomaiset pitivät ohjelmistosta, mutta virkailija palasi takaisin ja sanoi, että ylemmältä taholta tulleiden ohjeiden mukaan israelilaisteknologiaa ei pidä ostaa, nimettömänä pysyttelevä asiantuntija kertoo.

Hän ei paljasta israelilaisohjelmiston yksityiskohtia enempää, mutta uskoo, että ranskalaisviranomaiset olisivat voineet mahdollisesti estää sekä Pariisiin että Brysseliin tehdyt terrori-iskut. Pariisissa kuoli viime marraskuussa 130 ihmistä. Brysselissä kuoli maaliskuussa 32 ihmistä.

Asiantuntijan mukaan tarjouksen hylkäämiselle ei annettu virallista syytä. Hän toteaa, että kyseessä saattoi olla huoli ohjelmiston alttiudesta hakkeroinnille. Yleisesti kuitenkin uskotaan, että kyse oli politiikasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt