Pankkiirit kertovat terveytensä heikentyneen työn takia. Kuvan tilanne on lavastettu. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Pankkiirit kuvailevat työtään epäinhimilliseksi

Vastaajat kertovat terveytensä heikentyneen uuvuttavan työn vuoksi.

Goldman Sachs-sijoituspankissa tehdyssä sisäisessä tutkimuksessa on ilmennyt, että pankkiirit tekevät keskimäärin 95-tuntista työviikkoa ja nukkuvat viisi tuntia yössä. Tutkimuksesta kertoo BBC.

Vastaajat kertovat, että heidän henkilökohtaiset suhteensa kärsivät työolosuhteiden vuoksi. He kärsivät myös fyysisistä ja henkisistä terveysongelmista.

Tutkimukseen vastanneet työntekijät varoittavat, että lähtevät työpaikalta, mikäli heidän työolosuhteensa eivät muutu.

Vastaajista 83 prosenttia kertoi kokeneensa ”liiallista seurantaa” ja 17 prosenttia kertoi kokeneensa usein huutamista tai kiroilua työpaikalla. BBC:n haastattelema pankkiiri kuvailee työolosuhteitaan suorastaan epäinhimillisiksi.

Pankin johto on tietoinen työntekijöiden uupumuksesta.

– Tunnustamme, että työntekijämme ovat erittäin kiireisiä, koska liiketoiminta on suurta ja volyymit historiallisella tasolla, pankin tiedottaja Nicole Sharpe sanoo BBC:lle.

– Vuosi korona-aikaa ja ihmiset ovat ymmärrettävästi melko uupuneita. Siksi kuuntelemme heidän huolenaiheita ja pyrimme vastaamaan heidän toiveisiin, hän jatkaa.

Tutkimuksessa suositeltiin enintään 80 tunnin työviikkoja ja sitä, ettei töitä tarvitsisi tehdä perjantaisin ja lauantaisin kello 21 jälkeen. Sisäiseen tutkimukseen osallistui 13 työntekijää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt