X
SULJE MAINOS
Benjamin Netanyahu. LEHTIKUVA/AFP

Pääministeri varoittaa lynkkauksista Israelissa

Israelin pääministeri varoittaa lynkkauksista, kun arabien ja juutalaisten välisiä yhteenottoja tapahtuu eri puolilla maata.

Useissa Israelin kaupungeissa on tapahtunut mellakoita ja väkivaltaisia yhteenottoja arabien ja juutalaisten välillä samaan aikaan kun palestiinalaiset ovat ampuneet raketteja Israeliin, kertoo CNN.

Jaffan eteläpuolella sijaitsevassa Bat Yamissa raa’assa videossa keskiviikkoiltana nähtiin juutalaisen väkijoukon yrittävän lynkata arabialaisen autoilijan.

Poliisin mukaan mies vedettiin autostaan ja tapahtumasta kuvatun videon mukaan noin 20 ihmistä hakkaa häntä metalliesineillä ja potkii toistuvasti päähän.

Israelin poliisin mukaan Acressa Haifan pohjoispuolella puolestaan arabiväkijoukon lynkkausyritys sai juutalaisen miehen kriittiseen tilaan. Poliisin mukaan väkijoukko hyökkäsi heitä vastaa kivillä ennen kuin hyökkäsi uhrinsa kimppuun muun muassa rautatangoilla.

– Olen todella, todella huolissani tästä kaupungista (Acre). Sama tapahtuu Haifassa. Sama tapahtuu Lodissa. Eri kansalaisia vastaan tehdään hyökkäyksiä. En ole varma, että poliisi kykenee tai edes haluaa hallita tilannetta, sanoi kansanedustaja Aida Touma-Suleiman Acressa CNN:lle.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi, että väkivaltaa maan kaupungeissa on mahdotonta hyväksyä.

Hän totesi käskeneensä poliisia ottamaan käyttöön hätävaltuudet ja asettamaan tarvittaessa ulkonaliikkumiskiellon.

– Mikään ei oikeuta juutalaisia lynkkaamaan arabeja, eikä mikään oikeuta arabeja lynkkaamaan juutalaisia. Sanon Israelin kansalaisille, en piittaa siitä, että verenne kiehuu, mutta ette voi ottaa lakia omiin käsiinne, Netanyahu sanoi lausunnossaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt