Olkiluodon ydinvoimalat 1 (vas.) ja 2. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Olkiluodossa 200 työntekijän ulosmarssi

Palkkakiista työntekijöiden kanssa johti ulosmarssiin Teollisuuden Voiman 50-vuotispäivänä.

Noin 200 työntekijää ja toimihenkilöä on marssinut tänään keskiviikkona ulos Olkiluodon ydinvoimalasta Eurajoella.

Aamupäivällä kello 10 tapahtunut ulosmarssi on Ammattiliitto Pron mukaan vastalause Teollisuuden Voiman yksipuolisesti kaavailemiin palkkamuutoksiin.

Pro kertoo, että TVO on päättänyt yksipuolisesti muuttaa yhtiössä käytössä olevaa revisiopalkkausjärjestelmää.

– Palkkausjärjestelmän muuttaminen yksipuolisesti on työsopimuslain vastainen toimenpide. Oikeudenmukaisuuden nimissä vaadimme, että työnantaja muuttaa suunnitelmansa, kertoo Ammattiliitto Pron energia-alan sopimusalavastaava Petteri Hyttinen tiedotteessa.

Voimalan käyttöhenkilöstö ei osallistu mielenilmaukseen. Työvuoroihin palataan huomenna torstaina.

TVO täyttää yhtiönä juuri tänään 23. tammikuuta viisikymmentä vuotta. TVO:n mukaan juhlapäivänä yhtiössä ja Olkiluodossa ei kuitenkaan muistella menneitä, vaan katsotaan tulevaisuuteen vahvemmin kuin koskaan.

Tänä vuonna Olkiluodon kolmas laitosyksikkö valmistautuu polttoaineen lataukseen ja lähestyvään käyttöönottoon seuraavaksi 60 vuodeksi. OL1- ja OL2-laitosyksiköt saivat syksyllä valtioneuvostolta ainakin 20 vuotta lisää käyttöaikaa, ja Posiva valmistautuu käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen.

– Meidän valttimme tulevaisuudessa on vahva ja laaja käyttöosaaminen. Meillä on ollut jo yli 40 vuotta operaattoreita, kunnossapitäjiä ja kehittäjiä. Tämä kulttuuri jatkuu myös uuden laitosyksikön kanssa. Käytännössä siis TVO:n uudistuessa osaajat vaihtuvat, mutta kyvykkyydet pysyvät, kertoo TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua yhtiön verkkosivulla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt