Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Oikeus: Paavo Väyrynen ei ole Kansalaispuolueen puheenjohtaja

Helsingin käräjäoikeus on kumonnut Paavo Väyrysen hakemat Kansalaispuolueen yleisen kokouksen päätöksiä koskevat täytäntöönpanokiellot.

Näin ollen Sami Kilpeläinen on Kansalaispuolueen puheenjohtaja, Piia Kattelus varapuheenjohtaja ja Tuula Komsi hallituksen jäsen. Paavo Väyrysellä ei ole asemaa puolueen hallinnossa.

Lisäksi käräjäoikeus purki puolueen jäsenten ottamista ja erottamista koskevat täytäntöönpanokiellot. Näin puolueen vaalipäällikön ero tehtävistä astui voimaan. Kilpeläisen mukaan Vain Paavo Väyrysen itsensä erottaminen puolueesta on vielä täytäntöönpanon keskeytyksen alainen.

– Kansalaispuolue pääsee viimeinkin jatkamaan toimintaansa normaalisti ja aloittaa ehdokashankinnan tuleviin vaaleihin. Paavo Väyrysen henkilökohtaiset pelit eivät enää vaikuta puolueen toimintaan, sanoo Kilpeläinen.

Kansalaispuolueen 3. maaliskuuta pidetyn vuosikokouksen päätökset ovat voimassa ja kokouksessa valittu uusi hallitus lähtee toimeenpanemaan näitä päätöksiä.

– Käräjäoikeuden asettaman toimeenpanokiellon purkamisen myötä Seppo Hauta-ahon ja Paavo Väyrysen esiintyminen kansalaispuolueen puheenjohtajina näyttäytyy oudossa valossa, ja tämä toivottavasti vauhdittaa Helsingin Poliisilaitoksen toimintaa epäiltyjen väärinkäytösten selvittämisessä, toteavat Kilpeläinen ja Kattelus.

Väyrysen ilmoitukseen perustaa kansalaispuolueen eduskuntaryhmä puolueen johto toteaa, että juridisesti puolue uskoo Väyrysen erottamisen yhdistyksestä saavan lainvoiman elokuussa, mikä estää hänen esiintymisensä puolueen nimissä jatkossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt