Verkkouutiset

Nämä maat ovat vastaanottavaisimmat siirtolaisille – Suomi kaukana kärjestä

Maailman vastaanottavaisin maa maahanmuuttajille on Islanti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nuivimmin siirtolaisiin suhtaudutaan Itä-Euroopan maissa.

Gallupin tekemässä tutkimuksessa eri maiden ihmisten suhtautumisesta maahanmuuttoon paljastui, että Suomea lukuun ottamatta muut Pohjoismaat ovat edelleen hyvin vastaanottavaisia maahanmuutolle.

Islanti on maailman vastaanottavaisin maa siirtolaisille, Ruotsi on seitsemäs, Norja 11. ja Tanska 24. Suomi löytyy sijalta 39.

Kärkikymmeniköstä löytyy Islannin ja Ruotsin ohella Uusi-Seelanti, Australia ja Irlanti sekä Afrikan maat Ruanda, Sierra Leone, Mali, Nigeria ja Burkina Faso.

Nuivimmin maahanmuuttoon suhtautuvat makedonialaiset. Nuivimpien kymmenen maan joukossa ovat sen lisäksi Montenegro, Unkari, Serbia, Slovakia, Israel, Latvia, Tshekki, Viro ja Kroatia.

Gallup kysyi 138 maassa otantajoukolta kolme kysymystä. Vastaajilta kysyttiin, ovatko maassa asuvat maahanmuuttajat hyvä asia, huono asia vai jotain siltä väliltä. Samoin kysyttiin suhtautumista ajatukseen, että maahanmuuttajasta tulee vastaajan naapuri ja siihen, että maahanmuuttaja menisi naimisiin läheisen sukulaisen kanssa.

Vastauksista laskettiin maahanmuuttajien hyväksymisen indeksilukema 0–9, jonka mukaan maat asetettiin järjestykseen. Islannin lukema oli 8,2 ja Makedonian lukema 1,47. Suomen lukema oli 6,58. Suomen lukemakin oli selvästi yli keskiarvon, joka oli 5,29.

Vastaanottavaisimpia maahanmuuttajille olivat korkeasti koulutetut, nuoret, kaupungissa asuvat ja suurituloiset.

Tutkimusta varten haastateltiin noin 1 000 aikuista jokaisesta maasta lukuun ottamatta Intiaa, Venäjää ja Kiinaa, missä otos oli 2 000–4 000 aikuista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)