X
SULJE MAINOS
Kiinasta Suomeen keväällä 2020 tilatut maskit eivät täyttäneet terveydenhuollon vaatimuksia. Kuva: Huoltovarmuuskeskus LEHTIKUVA

”Näinkö vain kuitataan?” – pääministerin HVK-lausunto ihmetyttää

Sanna Marinin vastausta Huoltovarmuuskeskuksen johtajan erojupakassa ihmetellään myös työsuojelun näkökulmasta.

Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Tomi Lounema erosi keväällä 2020 maskikohun yhteydessä sen jälkeen kun pääministeri Sanna Marin (sd.) oli julkisesti ilmoittanut, ettei Lounema enää nauti hänen luottamustaan. Kun nyt MTV Uutiset kysyi Marinilta, kohdeltiinko Lounemaa tuolloin oikein, vastasi pääministeri ”hänhän itse irtisanoutui”.

Pääministerin vastaus on herättänyt ihmetystä Twitterissä.

Tällaista toimintaa työväen puolueen puoluejohtajalta. Painostusta ja maton alta vetämistä. Näinkö se vain kuitataan? Työntekijän oikeusturva poliittisen painostuksen alla? ihmettelee kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho muun muassa aihetunnisteilla ”oikeudenmukaisuus”, ”moraali” ja ”työsuojelu” merkityssä tviitissään.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ihmettelee pääministerin vastausta. Jo aiemmin hän oli vaatinut selvitystä Louneman erosta.

– Tämä on hävytöntä. Ei näytä pääministeri Sanna Marin näkevän omassa toiminnassaan mitään väärää. Toivottavasti kuitenkin vielä selvitetään oikeusasiamiehen ja oikeuskanslerin toimesta, oliko pääministerin toiminnassa kuitenkin jotain laitonta tai väärää?, kommentoi Heinonen vastauksessaan Laiholle.

Työsuojelun näkökulman nostaa esiin myös Itä-Suomen yliopiston julkisoikeuden lehtori, hallintotieteiden tohtori Matti Muukkonen.

– Oleellinen kysymys on, pakotettiinko hänet [Tomi Lounema] siihen? Noudattiko työnantaja tilanteessa yleisvelvoitettaan ja mm. työsuojeluvelvoitteitaan? Pakotettiinko hänet tosiasiallisesti tähän vai toimiko vapaasta tahdostaan? kysyy Muukkonen tviitissään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt