Näin Putin vetäytyy Syyriasta: Komensi hävittäjien tilalle uusia taistelukoptereita

Venäjän uskotaan lähettäneen Syyriaan taisteluhelikoptereita samalla, kun maa on vetänyt hävittäjiään pois.

Venäjän kehittyneitä Mi-28 ja KA-52 -taisteluhelikoptereita on havaittu sen Syyrian Latakian ilmatukikohdassa torstaina, kertoo puolustusasioihin erikoistunut Foxtrot Alpha. Syyrian tapahtumia seuraavilla twitter-tileillä on myös jaettu jo kuvia uusista koptereista (alla).

Sivuston tietojen mukaan koptereita on siirretty tukikohtaan samalla, kun lentokoneita on vedetty pois. Foxtrot Alpha arvioi liikkeen liittyvän tukikohdan puolustuksien vahvistamiseen.

Venäjä ilmoitti maanantaina yllättäen vetävänsä Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa tukeneet joukkonsa pois Syyriasta. Venäjän Presidentti Vladimir Putinin mukaan niiden tehtävä oli suoritettu. Venäjän mediassa on kierrätetty videoita ja kuvia kotiin palaavista koneista ja lentäjistä. Venäjän sotilaallinen läsnäolo Syyriassa jatkuu silti vahvana, eikä myöskään ilmaiskuja aiota lopettaa.

Venäjän asevoimien kehittyneimpien taisteluhelikopterien pitäminen sen Syyrian ilmatukikohdassa viestinee myös siitä, millaista tukea Venäjä aikoo antaa al-Assadin joukoille tulevaisuudessa. Moderneilla ohjuspuolustusjärjestelmillä varustetut helikopterit saattavat myös sopia monia Venäjän Syyriassa käyttämiä rynnäkkökoneita paremmin taisteluympäristöön, jossa saattaa pian alkaa näkyä entistä enemmän olalta ammuttavia ilmatorjuntaohjuksia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt