Verkkouutiset

Näin eri maiden turisteihin suhtaudutaan – Suomen lista poikkeaa

Suhtautuminen vapaaseen matkustamiseen on yhä varovaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koronakriisi on muuttanut suomalaisten suhtautumista eri maista tuleviin turisteihin, ilmenee YouGov Finlandin tuottamasta kyselystä.

Kymmenestä Suomelle tärkeimmästä matkailumaasta suomalaiset olisivat valmiita päästämään maahan vain Norjan ja Tanskan kansalaisia, jos turisteilta ei edellytetä kahden viikon karanteenia. Norjalaisten kohdalla tätä pitää hyväksyttävänä 48 prosenttia kun 32 prosenttia vastustaa. Tanskan kohdalla luvut ovat 42 prosenttia puolesta ja 36 prosenttia vastaan.

Kaikista kielteisimmin suomalaiset suhtautuvat Ruotsista, Yhdysvalloista ja Kiinasta tuleviin matkailijoihin. Kärjessä ovat ruotsalaiset, joiden tuloa ilman karanteenia vastustaa jopa 81 prosenttia suomalaisista. Suhtautuminen on jyrkintä koko Euroopassa.

Euroopassa yleisesti kielteisimmin suhtaudutaan amerikkalaisten ja kiinalaisiin turisteihin. Keskimäärin noin 61-79 prosenttia vastustaa amerikkalaisten tuloa maahan, jos karanteenia ei edellytetä. Kiinalaisten osalta osuus on keskimäärin 55-77 prosenttia.

Kahden kärki on sama koko Euroopassa lukuunottamatta Suomea ja Ruotsia. Ruotsissa kiinalaiset tulivat listalla ennen amerikkalaisia, Suomessa ruotsalaiset tulevat ensimmäisenä ennen Yhdysvaltoja ja Kiinaa.

Tällä hetkellä Suomeen voi matkustaa seitsemästätoista maasta ilman sisärajatarkastuksia. Ne ovat Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia, Liettua, Alankomaat, Andorra, Belgia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Liechtenstein, Malta, San Marino, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari ja Vatikaani.

Kyselyn tuotti YouGov Finland ja siihen vastasi 1[nbsp]005 suomalaista 29.6.-5.7.2020. Koko Eurooppaa koskevaan kyselyyn vastasi 12[nbsp]079 ihmistä kymmenestä Euroopan maasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)