Kuntaministeri Sirpa Paatero vaatii kattavia verotietoja median käyttöön. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ministeri sanoi valtaosaa osingoista verovapaiksi – kipakka vastaus

RKP:n kansanedustaja huomauttaa, että osingoista täytyy maksaa veroja.

RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz tarjoilee Twitterissä tiukkaa kritiikkiä kuntaministeri Sirpa Paateron (sd.) hyvätuloisten verotietoja koskevalle puheelle.

Paatero haluaa median saavan verotiedot jälleen kattavasti verottajalta. Myös 19 suomalaislehteä on protestoinut verotietojen avoimuuden puolesta.

– Esimerkiksi valtaosa osingoista on verovapaata tuloa, emmekä me tarkkaan tiedä, kuka tästä hyötyy. Tämä ei ole avoimen yhteiskunnan linjausten mukaista, Paatero sanoi SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.

Adlercreutz hämmästelee ministerin puhetta.

– Mitä ajat takaa Sirpa Paatero? Suomessa ei voi tietääkseni nostaa euroakaan osinkoa maksamatta veroja. Keskustelu ei hyödy kärjistämisestä, Adlercreutz kuittaa.

Paatero nosti puheessaan esiin myös esiin ajatuksen siitä, että median saamat listat eivät enää kata kaikkien suurituloisten tuloja.

Hän viittaa tällä huoleen siitä, että suurituloiset ovat käyttäneet aktiivisesti hyväkseen mahdollisuutta poistaa tulo- ja verotietonsa median listalta.

En ymmärrä, mitä positiivista vaikutusta kansalaiskeskusteluun on sillä, että hyvä- ja huonotuloisten tietoja levitellään lehdistössä, RKP:n edustaja hämmästelee.

Avoimuus on osin itseisarvo. Mutta ”veropäivän” lööpit ja keskustelut eivät edusta ihmisyyden ja keskustelun parasta puolta. Saavutetaanko tässä jotain, jota ei saavutettaisi anonymisoiduilla tilastotiedoilla, hän kysyy.

Tänä vuonna yli 100 000 euroa tienaavien listalta oli poistunut 215 hyvätuloisen veronmaksajan nimeä.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt