X
SULJE MAINOS
Lawrence Handley. KATC/youtube.com

Miljonääri kidnappautti vaimonsa, mutta roistot hukkuivat kanaaliin

Amerikkalaismies on myöntänyt olleensa rikosjuonen takana.

Amerikkalaismiljonääri Lawrence Handleyn suunnitelma vaimonsa Schanda Handleyn kidnappauksesta meni nolosti pieleen, kun rikosta tekemään palkatut miehet ajautuivat takaa-ajoon poliisin kanssa ja hukkuivat yritettyään uida karkuun kanaalin yli.

Asiasta kertovan Washington Postin mukaan neljän vuoden takainen juttu sai päätöksensä tällä viikolla, kun rikoksen tilannut Handley myönsi kidnappaussyytteet. Miestä odottaa 15-35 vuoden vankilatuomio, mutta hän välttää vakavammat syytteet, joiden nojalla hän olisi voinut saada elinkautisen tuomion.

Lawrence Handleyn palkkaamat 27-vuotiaat Sylvester Bracey ja Arsenio Haynes tunkeutuivat käsiaseiden kanssa Schanda Handleyn asuntoon Louisianan Lafayettessa elokuussa 2017, vetivät säkin hänen päähänsä ja kaappasivat naisen vuokrattuun pakettiautoon.

Kidnappaajat juuttuivat kuitenkin ruuhkaan ja päättivät kiertää autojonon pientareen puolelta. Tämä kiinnitti vapaalla olleen apulaisseriffin huomion ja pian rikolliset kaahasivat poliisia karkuun. Epätoivoiset miehet hylkäsivät lopulta pakettiauton ja uhrinsa ja jatkoivat pakoa jalan läheiseen kanaaliin ja hukkuivat.

– Mielestäni tämä on reilu päätös tapaukselle, Handleyn asianajaja Kevin Stockstill kommentoi Washington Postille.

– Luojan kiitos kukaan muu ei loukkaantunut paitsi itse kidnappaajat. Tämä on kummallisin juttu, joka minulla on koskaan ollut, hän jatkaa.

Handleyn pariskunnan liitto oli ajautunut kriisiin ennen kidnappausyritystä. Michael Handley oli syyttänyt vaimoaan muun muassa palkkamurhansa tilaamisesta ja pahoinpitelyistä ja hakenut avioeroa. Schanda Handleyn mukaan Michael oli puolestaan lähetellyt hänelle uhkaavia viestejä ja pyrkinyt jäljittämään hänen puhelintaan ja urkkimaan hänen sähköpostejaan.

Michael Handleyn asianajajan mukaan kidnappausjuonen todellisena tarkoituksena oli kuitenkin vaikutuksen tekeminen Schandaan. Stockstill kertoi oikeudessa, että hänen asiakkaansa aikoi lopulta ”pelastaa” vaimonsa kidnappaajilta, ja ”saada hänet takaisin”.

Jättiomaisuuden muun muassa terveystuotteilla ja päihdevieroituskeskuksilla tienanneen Michael Handleyn kerrotaan käyttäneen kidnappausyritystä edeltäneinä päivinä sekä kokaiinia että metamfetamiinia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt