X
SULJE MAINOS
Turvamiehet saattavat Greenpeace-aktivistin ulos kentältä. LEHTIKUVA / AFP Franck Fife

Mikko Kärnä aikoo ostaa Volkswagenin protestina Greenpeacelle

Epäonnistunut varjoliito sai kansanedustajan harkitsemaan uutta polttomoottoriautoa.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) sanoo, että ympäristöjärjestö Greenpeace on hänen mielestään ”mikroterroristijärjestö”.

– Se levittää häikäilemättä propagandaansa eikä välitä ihmisten turvallisuudesta pätkääkään. Mielestäni tällaista järjestöä ei tule kuulla asiantuntijana minkään virallisen tahon toimesta ja tämä on syytä ottaa huomioon eduskuntatyössä myös Suomessa, Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Kärnä tunnetaan kärkevänä some-väittelijänä ja ahkerana lehdistötiedotteiden kirjoittajana. Tällä kertaa hän viittaa Greenpeacen mielenosoitukseen jalkapallon EM-kisoissa. Hetkeä ennen tiistain Saksa–Ranska-ottelua Greenpeacen aktivisti laskeutui moottoroidulla varjoliitimellä Münchenin stadionille. Laskeutuminen epäonnistui, ja ihmisiä joutui sairaalahoitoon heidän päälleen pudonneen romun takia.

Greenpeacen tarkoitus oli osoittaa mieltään autonvalmistaja Volkswagenia kohtaan. Yhtiö sponsoroi EM-kisoja. Kärnän sympatiat ovat kuitenkin Volkswagenin puolella.

– Osanottoni kaikille mikroterrorismin uhreiksi joutuneille ja myös autonvalmistaja Volkswagenille, jota vastaan Greenpeace protestoi. Itselleni meni nyt Volkswagenin polttomoottoriauto ostoslistalle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt